Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Στην "Ειδική Γραμματεία Υδάτων" του ΥΠΕΚΑ η εποπτεία των υδάτων



Η «Ειδική Γραμματεία Υδάτων» του ΥΠΕΚΑ αναλαμβάνει ρόλο ρυθμιστικής αρχής για την διαχείριση των υδάτων στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ με λόγο ακόμη και στην τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας, σύμφωνα με απόφαση των συναρμοδίων υπουργών Ανάπτυξης  Σταύρου Καλογιάννη και Αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα παρουσία στελεχών και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), συζητήθηκε το θέμα της Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων στο πλαίσιο της αποκρατικοποίησης.
«Συζητήσαμε σήμερα με τον υπουργό κ. Καλαφάτη και υπηρεσιακούς παράγοντες, το πλαίσιο ρύθμισης των θεμάτων που αφορούν την αποκρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ ΑΕ και ιδιαίτερα τα θέματα τιμολογιακής πολιτικής, ανάκτησης του περιβαλλοντικού κόστους, παρακολούθησης των ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών του πόσιμου ύδατος και των επεξεργασμένων λυμάτων, καθώς και θέματα ευαισθητοποίησης των καταναλωτών για την περιορισμένη διαθεσιμότητα των υδατικών αποθεμάτων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Καλογιάννης.
Σύμφωνα με τον υπουργό οι παραπάνω ρυθμίσεις είναι αναγκαίο να ενταχθούν σε ένα γενικό πλαίσιο που θα αφορά στο σύνολο των χρήσεων του νερού ώστε να καταστεί δυνατός ο ενιαίος συντονισμός για τη διαχείριση και προστασία των υδατικών πόρων, σύμφωνα και με τις επιταγές των σχετικών Οδηγιών της Ε.Ε.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου