Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Καύσιμα:Έξαρση λαθρεμπορίου φοβούνται οι εταιρίες



Φόβους για επανάληψη και στην αγορά καυσίμων, του φαινόμενου των εταιρειών που προμήθευαν ηλεκτρικό ρεύμα και κατέρρευσαν σε μια μέρα, εκφράζει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών, εφ΄όσον γίνουν αποδεκτές ορισμένες από τις προτάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού. 
Οι ενστάσεις των οργανωμένων εταιρειών εστιάζονται σε συγκεκριμένες προβλέψεις της γνωμάτευσης της Επ. Ανταγωνισμού για την ίδρυση εταιρειών, οι οποίες θεωρητικά αποσκοπούν στο «άνοιγμα» της αγοράς, και στην ανάπτυξη του ανταγωνισμού. Κατά τα άλλα κρίνονται θετικά. 
Συγκεκριμένα η γνωμάτευση προτείνει την κατάργηση της απαίτησης ελάχιστου κεφαλαίου για τη χορήγηση αδειών εμπορίας καυσίμων, η κατάργηση της υποχρέωσης αποθήκευσης προϊόντων δύο τουλάχιστον προϊόντων για τη χορήγηση άδειας χονδρικής εμπορίας και στη θέσπιση ανώτατου ορίου 7.000 κυβικών μέτρων δεξαμενών για τη χορήγηση άδειας εμπορίας και μηδενικό όγκο δεξαμενών για εμπορία στα νησιά, εφ΄όσον πρόκειται για εταιρείες που θα λαμβάνουν άδεια τοπικής εμβέλειας. 
Όπως τονίζουν από την πλευρά του Συνδέσμου, η τυχόν υιοθέτηση εκ μέρους της κυβέρνησης των παραπάνω ρυθμίσεων, σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να διασφαλίσει την ασφαλή και αποδοτική λειτουργία της αγοράς, προς όφελος των καταναλωτών, καθώς και την καταπολέμηση των φαινομένων λαθρεμπορίας, νοθείας και φοροδιαφυγής, καθώς το Δημόσιο δεν θα μπορεί να ελέγχει την αγορά, να εξασφαλίζει έσοδα και να αποδίδει ευθύνες. 
ΠΗΓΗ:euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου