Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Μαλιά κουβάρια στην συνιστώσα του Σαμαρά


Ο Βενιζέλος μόλις κατάλαβε πως ο Σαμαρας  τον υπονομεύει και νωρίτερα  επιτέθηκε   σε όσους τον αμφισβητούν λέγοντας ότι πρόκειται για «επικοινωνιακές κουτσουλίτσες αδύναμων ανθρώπων». Αυτό οδήγησε σε έκρηξη την κοινοβουλευτική ομάδα. Ο Κώστας Σκανδαλίδης ζήτησε να μην ψηφιστούν τα μέτρα ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησε στον κ. Βενιζέλο ότι οι δικές του στρατηγικές έχουν οδηγήσει σε κουτσουλιές.
«Έχω θεμελιώδη διαφωνία με την αφήγηση σου. Οι εκλογές έγιναν για να αλλάξει ρότα η χώρα και να αλλάξει η οικονομική συνταγή. Τσαλαπατήθηκε η προγραμματική συμφωνία. Λέγαμε ψέματα στο λαό και αυτά οδήγησαν στον εκφασισμό. Οι προϋποθέσεις έχουν προσπεραστεί με μεγάλη ευκολία. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αναπτυξιακές πολιτικές.
Για ποιές αποκρατικοποιήσεις μιλάμε ; Πως μπορεί ένας βουλευτής να εμπιστευθεί ότι όλα θα γίνουν με διαφάνεια, όταν ο διοικητής της Αγροτικής έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό» είπε στην εισήγησή του ο Κώστας Σκανδαλίδης και ζήτησε να καταψηφιστούν τα μέτρα.
«Ψήφιση των μέτρων, ισοδυναμεί με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Να μην ψηφίσει τα μέτρα το ΠΑΣΟΚ» είπε ο πρώην υπουργός αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ίδιος δεν θα τα ψηφίσει.
Σκληρή κριτική άσκησε ο κ. Σκανδαλίδης και στον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι «Θέλει να λύσει το πρόβλημα των τραπεζιτών».
Αντίθετα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης υπεραμύνθηκε της ψήφισης των μέτρων και άφησε αιχμές κατά του Φώτη Κουβέλη :
«Υπηρετήσαμε το ψέμα τόσα χρόνια , φορτώσαμε 150 δις τα ασφαλιστικά ταμεία, σήμερα συζητάμε αν θα υποστηρίξουμε το επίδομα γάμου ή όχι. Η μη ψήφιση των μέτρων ισοδυναμεί με σκότος και χάος» είπε. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου