Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Αυξάνει το κύμα πράσινων συνδικαλιστών στον ΣΥΡΙΖΑ Ο ρόλος του κ. Ν. Φωτόπουλου, αλλά και οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Κουμουνδούρου



Η ώσμωση ανάμεσα στους συνδικαλιστές και τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επισφραγίστηκε με ένα πρώτο κύμα προσχωρήσεων πριν από τις εκλογές, συνεχίζεται με πρωτοβουλία του Αριστερού Ρεύματος, που θέλει πιο μαχητικές αντιδράσεις και οραματίζεται αλλαγή συσχετισμών στη ΓΣΕΕ. Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, υπάρχει κινητικότητα μικρομεσαίων συνδικαλιστικών στελεχών προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο το θέμα της ενσωμάτωσης προβεβλημένων συνδικαλιστών διχάζει έντονα τη Συμμαχία.

Τον Μάρτιο η ΓΣΕΕ έχει τακτικό συνέδριο και εκλογή ανώτατων οργάνων. Παρά τη ραγδαία παρακμή του ΠΑΣΟΚ, η πρωτοκαθεδρία της ΠΑΣΚΕ δείχνει να αντέχει. Σε κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν αρέσει. Ετσι, εδώ και μήνες στοχεύουν στη δημιουργία ρήγματος στην ΠΑΣΚΕ, καταγγέλλοντας την ηγεσία της ως συμβιβασμένη. Στο πλαίσιο αυτό κάποιοι προσβλέπουν και σε αλλαγή συσχετισμών, με πολιορκητικό κριό τον Νίκο Φωτόπουλο, πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Αν και ένα μεγάλο μέρος ψηφοφόρων και συνδικαλιστικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ μετακινήθηκε προς τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, αυτό δεν επηρέασε την ισχύ της ΠΑΣΚΕ. Κορυφαία συνδικαλιστικά στελέχη, όπως ο Θ. Μπαλασόπουλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ο Αθ. Λεβέντης της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, μπορεί να έχουν αποχωρήσει με τυμπανοκρουσίες από το ΠΑΣΟΚ, παραμενουν όμως στη συνδικαλιστική του παράταξη, η οποία άλλωστε έχει αυτονομηθεί σε μεγάλο βαθμό από το κόμμα.
Ωστόσο, οι συνδικαλιστές χρειάζονται πολιτική κάλυψη, την οποία τους παρέχει αφειδώς ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας. Ο συνδικαλιστικός βραχίονας του κόμματος, του οποίου ηγούνται στελέχη του «Αριστερού Ρεύματος» (Δ. Στρατούλης, Αλ. Καλύβης, Γ. Γαβρίλης), πρωτοστατεί στην προσπάθεια δημιουργίας ρήγματος στην ΠΑΣΚΕ και βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τονΝ. Φωτόπουλο, αλλά και τον Ανδρέα Κολλά. Ο τελευταίος πλέον οδεύει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πριν από τις εκλογές είχε ενεργοποιηθεί με την «Κοινωνική Συμφωνία» της Λούκας Κατσέλη. Διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της ιδίας οδού διαθέτουν και οι Δ. Πιπεργιάς (ΔΕΗ) και Χρ. Κοκκινοβασίλης (ΠΥΡΚΑΛ).
Το τελευταίο διάστημα εδώ υπήρξαν τρεις σημαντικές εξελίξεις....... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου