Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου - Επικίνδυνη σύγχυση ή σκόπιμη υποκρισία



Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει για μία ακόμη φορά, την αντεργατική δογματική εμμονή της Τρόικα, στη κατάργηση της Εθνικής Σύμβασης, των τριετιών, του επιδόματος γάμου και ότι έχει απομείνει από το εργασιακό θεσμικό πλαίσιο στη χώρα μας.
Η δε χθεσινή δήλωση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας κ. Στουρνάρα, ότι η Τρόικα απέρριψε το επίδομα γάμου αλλά και την επεκτασιμότητα των Σ.Σ.Ε γιατί δήθεν αυτό δεν ισχύει σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, είναι ένα ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ.
Όταν είναι γνωστό ότι στη χώρα μας έχει καταργηθεί με το Ν.4024/2011 η επεκτασιμότητα και τώρα επιχειρείται η κατάργηση και της καθολικότητας ισχύος της Εθνικής Σύμβασης, μας οδηγεί να γίνουμε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευρωπαϊκή χώρα όπου θα ισχύει ένας ενιαίος κατώτατος μισθός για όλους και ο οποίος θα καθορίζεται από την κυβέρνηση, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ επιπλέον παροχή, δηλαδή 586 ευρώ μικτά (νεότερους, αρχαιότερους, παντρεμένους ή όχι).
Να υπενθυμίσουμε ότι σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν ισχύει κάτι τέτοιο, δεδομένου ότι και οι Ευρωπαϊκές οδηγίες και το Ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο το προβλέπουν και το διασφαλίζουν πλήρως όπως εξάλλου επεσήμανε πρόσφατα και το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.
Είναι πλέον ολοφάνερο ότι οι εργοδοτικοί και πανεπιστημιακοί μυστικοσύμβουλοι της Τρόικα ξέρουν πολύ καλά που στοχεύουν και τι ζητούν από τους ημιμαθείς ή πρόθυμους να τα δώσουν ΟΛΑ υπουργούς, γι’ αυτό και δημιουργούν αυτή την τεχνητή σύγχυση.Oπως επίσης είναι ολοφάνερο ότι η ελληνική κυβέρνηση 3 χρόνια τώρα ακολουθεί πιστά τις εντολές των δανειστών και εκτελεί κάθε παράλογη απαίτησή τους αδιαφορώντας για τα αποτελέσματα των μνημονίων τα οποία διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και οδηγούν σε χρεοκοπία την κοινωνία και την οικονομία.
Η ΓΣΕΕ απαιτεί για χιλιοστή φορά να μην προχωρήσει η ψήφιση του πλέον αντεργατικού, αντικοινωνικού πακέτου των εργασιακών θεμάτων που ξεθεμελιώνει ότι έχει απομείνει σαν εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα στην Ελλάδα έναντι οποιασδήποτε ανάγκης και εκβιασμού!
Με την τυχόν κατάθεση ενός τέτοιου επαίσχυντου νομοθετήματος, θα πραγματοποιηθούν άμεσα Γενικές απεργιακές κινητοποιήσεις.
Σας επισυνάπτουμε τεκμηρίωση της νομικής υπηρεσίας της ΓΣΕΕ με πίνακες 
για το τι επικρατεί σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου