Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΕΚΜ-ΠΑΣΚ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ" ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΕΧ ΤΗΝ 4η ΝΟΕΜΒΡΗ 2012


Π.Α.Σ.Κ Χημικών - Συνεργαζόμενοι
Επιστημονικό Κοινωνικό Μέτωπο
Πανελλήνια Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση
Ανεξάρτητων Χημικών

Δημιουργούμε τη νέα συμμαχία στην κοινότητα των Χημικών
Διαμορφώνουμε τη νέα φυσιογνωμία της ΕΕΧ
Η ΕΕΧ που εμείς ονειρευόμαστε δεν λέγεται Ουτοπία
Είμαστε οι εκφραστές της υπεύθυνης πολιτικής στην ΕΕΧ

Οι φετινές εκλογές στην ΕΕΧ πραγματοποιούνται σε ένα περιβάλλον, που καθορίζεται από τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις της σημερινής κρίσης.
Ως παράταξη οφείλουμε να σας θυμίσουμε τι σας λέγαμε τόσο το 2006 όσο και το 2009 το οποίο εμείς υπηρετήσαμε με απόλυτη προσήλωση όλη αυτή την περίοδο είτε συμμετείχαμε στη διοίκηση της ΕΕΧ είτε όχι, διότι νοιώθουμε τραγικά επίκαιροι:
«…..Σε αυτή την πορεία και στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται απαιτείται συνεχής επαγρύπνηση και δράση όλων μας. Έχουμε υποχρέωση να συμμετάσχουμε ενεργά στην κάθε φορά διαμορφούμενη πορεία δράσης. Η Ένωση Ελλήνων Χημικών είναι εκείνος ο Επιστημονικός και Κοινωνικός φορέας που θα πρέπει να εμπλακεί ουσιαστικά στην αναπτυξιακή διαδικασία του 21ου αιώνα και να συνεισφέρει στην επιστημονική και επαγγελματική αναβάθμιση των Χημικών Επιστημόνων.
Η ΠΑΣΚ Χημικών – Συνεργαζόμενοι είναι πάλι παρούσα και με τόλμη και υπευθυνότητα θα προασπίσει και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση των πολιτικών μας αξιών, για τη Δημοκρατία, την απασχόληση, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Παιδεία, το Περιβάλλον, την Ποιότητα Ζωής και τον Πολιτισμό.
·         Για να μην αναγορευτούν οι δυνάμεις της αγοράς ως μόνος ρυθμιστικός παράγοντας των πάντων.
·         Για να μη γίνουμε μια άναρχη κοινωνία και οικονομία χωρίς αρχές, χωρίς αξίες και ανθρωπισμό.
·         Για να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που το νέο διαμορφούμενο περιβάλλον παρέχει.
Η ΠΑΣΚ Χημικών – Συνεργαζόμενοι είναι εκείνη η παράταξη στο χώρο του Επιστημονικού και Κοινωνικού Κινήματος που με ευθύνη και συνέπεια δρα πάνω από 30 χρόνια..
Η ΠΑΣΚ Χημικών – Συνεργαζόμενοι στη μακρά λειτουργία και δράση της πορεύτηκε με υπευθυνότητα και ρεαλισμό και είχε σημαντική συνεισφορά στη ζωή και δραστηριοποίηση του φορέα μας, την Ένωση Ελλήνων Χημικών, παρά την επί πολλά χρόνια ανεπαρκή διοικητική υποδομή και την έλλειψη οικονομικών πόρων καθώς και τις αντιδράσεις από εξωγενείς ομάδες συμφερόντων.
Τα σύγχρονο όραμα της παράταξής μας και οι επικαιροποιημένοι στρατηγικοί μας στόχοι και επιδιώξεις,  μας παρέχουν τα ιδεολογικοπολιτικά εφόδια και τη δύναμη να συγκρουσθούμε με το νέο πολιτικό κοινωνικοοικονομικό νέο-δεξιό συντηρητισμό και όλοι μαζί να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο ελπίδας και προοπτικής για την ΕΕΧ και τους χημικούς. Να συντονίσουμε τις δυνάμεις με άλλες προοδευτικές δυνάμεις από το χώρο του πνεύματος και της εργασίας για ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, βασισμένο στη γνώση και τους Έλληνες πολίτες, για μια δίκαιη κοινωνία με αλληλεγγύη και συνοχή, με σεβασμό προς το περιβάλλον και τη ποιότητα ζωής. Για μια Ελλάδα ισχυρή, δημοκρατική, προοδευτική, ασφαλή, που θα συμμετέχει ισότιμα στη διεθνή σκηνή.  …» 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου