Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

FT: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζεται να συγκρουστεί με Γερμανία και ΕΚΤ, επιθυμώντας την άμεση Τραπεζική Ένωση της ευρωζώνης!



Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αποκτήσει απόλυτη εξουσία πάνω στις 6.000 τράπεζες της ευρωζώνης σύμφωνα με σχέδιο που ετοιμάζεται αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες (και αποκρύπτεται επιμελώς από τα ελληνικά κυρίαρχα μέσα – δείτε όμως εδώ τη σχετική ανακοίνωση του Χ. Βαν Ρομπάι), θέτοντας την Κομισιόν σε ευθεία σύγκρουση με τη Γερμανία και την ΕΚΤ, που προτιμούν να εφαρμόσουν ένα πιο αποκεντρωμένο (αλλά σημαντικά βραδύτερο) πρώτο βήμα στο δρόμο προς την τραπεζική ένωση.
Το σχέδιο, που συμφωνήθηκε μέσα στην εβδομάδα σε συνάντηση του Προέδρου της Ε.Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο με τους συμβούλους του και τον αρμόδιο επίτροπο Μισέλ Μπαρνιέ, πρόκειται να αποσύρει από τις εθνικές αρχές τραπεζικής επίβλεψης (δηλαδή από τις κεντρικές τράπεζες) όλες τις εξουσίες που διαθέτουν για το κλείσιμο ή την αναδιάρθρωση των αποτυχημένων τραπεζών και να τις μεταφέρει στη Φρανκφούρτη (ΕΚΤ). 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου