Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ


ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

31/08/2012
              


1η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι


20 χρόνια μετά από το πιο μεγάλο και τραγικό δυστύχημα στη χώρα μας αυτό της πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο 15 συνάδελφων και τον τραυματισμό 24.  

20 χρόνια μετά ο φετινός ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ είναι ορόσημο για τον χώρο μας δημιουργώντας σύγκρουση συναισθημάτων.  Από την μια όσα τραγικά έγιναν τότε και από την άλλη το σήμερα με την ολοκλήρωση του εκσυγχρονισμού και την έναρξη λειτουργίας του Διυλιστηρίου Ελευσίνας.

20 χρόνια μετά, ένα νέο – σύγχρονο πλέον Διυλιστήριο που θα αποτελέσει το όχημα για την ενίσχυση της βιωσιμότητας των ΕΛΠΕ, με νέα τεχνολογία παραγωγής φιλικότερων προϊόντων προς το περιβάλλον, θα πρέπει να συνοδεύεται με βελτιωμένες συνθήκες εργασίας και οργανογράμματα με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των εργαζόμενων και  των εγκαταστάσεων.  Είναι τα ελάχιστα για τα οποία πρέπει να παλέψουμε οι νεότεροι, απέναντι στην μνήμη των συνάδελφων.

Το μήνυμα της σημερινής ημέρας είναι ότι τα ζητήματα της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ θα πρέπει να είναι για όλους μας η πρώτη προτεραιότητα και να μη θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους.

20 χρόνια μετά η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ συνεχίζει να αγωνίζεται τιμώντας τα θύματα της 1ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ και θα συνεχίσει να παλεύει ενάντια σε πολιτικές που οδηγούν εργαζόμενους και Διυλιστήρια σε απαξίωση.


ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου