Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

"Εγκεφαλικό" σε ΗΠΑ-Ισραήλ: Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Αιγύπτου Μ.Μόρσι πήγε στο Ιράν!



 Τεκτονικές αλλαγές στο γεωπολιτικό σύστημα ασφάλειας ολόκληρης της περιοχής που ξεκινά από το Γιβραλτάρ και φτάνει μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό: Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, έφτασε την Πέμπτη στην Τεχεράνη πραγματοποιώντας την πρώτη επίσκεψη Αιγύπτιου ηγέτη στο Ιράν από το 1979, όταν στη χώρα είχε ξεσπάσει η ισλαμική επανάσταση.
 Χωρίς να μπορούμε σε καμία περίπτωση να μιλήσουμε για "συμμαχία", εν τούτοις  ο νέος ισλαμιστής ηγέτης της Αιγύπτου, προϊόν της "Αραβικής Άνοιξης" έχει προκαλέσει ήδη το....
πρώτο "εγκεφαλικό" στην Ουάσιγκτον ενώ στο Τελ Αβίβ αρκούνται να κουνάνε το κεφάλι και να λένε προς τις ΗΠΑ: "Σας είχαμε προειδοποιήσει"...
 Χωρίς να έχουν προχωρήσει σε δημόσιες δηλώσεις, παρασκηνιακά διαρρέουν ΗΠΑ και Ισραήλ, εκδηλώνουν την κάθετη αντίδρασή τους για την κίνηση αυτή του Αιγύπτιου νεοεκλεγέντα προέδρου, λίγες ημέρες μετά την διάρρηξη της συμφωνίας ειρήνης με το Ισραή από την Αίγυπτο με την μεταφορά βαρέων στρατιωτικών δυνάμεων στην χερσόνησο του Σινά.
Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε απευθείας την άφιξη του Μόρσι στο αεροδρόμιο Μεχραμπάντ της ιρανικής πρωτεύουσας. Ο Αιγύπτιος πρόεδρος θα συμμετάσχει στη σύνοδο του Κινήματος των Αδεσμεύτων, η οποία ολοκληρώνεται αύριο και πλέον, με την έλευση και του γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν αποκτά διαστάσεις τεράστιας πολιτικής επιτυχίας για το Ιράν και την πολιτική του ηγεσία! 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου