Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Η φαντασία στην εξουσία (τα… ισοδύναμα του Antinews)



Μέτρα, μέτρα, μέτρα. Ακούμε εδώ και δύο χρόνια να λαμβάνονται μέτρα τα οποία στοχεύουν κατά κύριο λόγο στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Επιδερμικά αγγίζονται τα υψηλά εισοδήματα, καθόλου δεν πιάνονται οι εστίες της διαπλοκής και της ρεμούλας, ξώφαλτσα τη γλιτώνουν ως συνήθως ορισμένοι πατριώτες επιχειρηματίες που δεν ξέρουν τι πάει να πει θυσία για την Ελλάδα.
Έρχεται οσονούπω και το πακέτο των 11,5 δις ευρώ το οποίο αν καταλαβαίνουμε από το βασικό σχέδιο που ήρθε στη δημοσιότητα, πρόκειται να προκαλέσει σφαγή και πάλι στα γνωστά θύματα.
Μα καλά, πιστεύουν ότι μπορούν αυτά τα μέτρα να βγουν, περιμένουν να μην αντιδράσει ο κόσμος και απλά να περιμένει μια ακόμη αναπόφευκτη θυσία; Μάλλον έχουν κάνει λάθος υπολογισμούς. Διότι αν ήταν να συνεχιστεί η πολιτική του Παπανδρέου και του Παπαδήμου δεν υπήρχε λόγος να γίνουν εκλογές.
Πριν τις εκλογές ακούσαμε πολλές σοβαρές προτάσεις και από τον Σαμαρά και από άλλους. Γιατί δεν τις υλοποιούν; Τι περιμένουν; Γιατί δε βάζουν λίγη φαντασία στη δημιουργία του πακέτου;
Κι εν πάση περιπτώσει, που είναι η περίφημη επαναδιαπραγμάτευση που θα άλλαζε τους επαχθείς όρους του Μνημονίου;
Αν πάλι δεν μπορούν να σχεδιάσουν άλλα μέτρα, διαφορετικά από αυτά που διαρρέονται, μπορούμε εμείς να τους προτείνουμε ορισμένα. Το Antinews τους προτείνει λοιπόν μερικά «ισοδύναμα» ώστε να μη διαλυθεί για ακόμη μια φορά η ελληνική κοινωνία. Και ορισμένα μέτρα επίσης που θα μπορούσαν να απαλύνουν τον πόνο που θα προκαλέσουν κάποιες περικοπές που είναι αναπόφευκτες... 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου