Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Petrola 1992 - ΕΛΠΕ 2012Τα εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου διυλιστηρίου της ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα ορίστηκαν για τον Σεπτέμβριο του 2012. Όσο οξύμωρο και αν φαίνεται, η νέα αρχή συμπίπτει με την επέτειο των 20 χρόνων από το τραγικό και πολύνεκρο δυστύχημα που έλαβε χώρα την 1η Σεπτεμβρίου 1992 στον ίδιο χώρο.  
    Αναλογιζόμενοι τις καταστροφικές συνέπειες του δυστυχήματος με τους 15 νεκρούς συναδέλφους, ελπίζουμε και ευχόμαστε πως στη νέα εποχή στην οποία μπαίνουμε, οι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτό το τραγικό συμβάν θα αποτελέσουν παράδειγμα προς αποφυγή στο μέλλον. Αυτός ο στόχος μας μπορεί να επιτευχθεί  αφενός αποφεύγοντας τις εκπτώσεις στην ασφάλεια, στον τεχνολογικό εξοπλισμό και στο ανθρώπινο δυναμικό και αφετέρου με την επίδειξη συνειδητής πειθαρχίας τόσο από την πλευρά της διοίκησης όσο και των εργαζομένων υπό την προϋπόθεση πως η λειτουργία του διυλιστηρίου θα διέπεται από το πνεύμα της οργάνωσης, της επαγγελματικής προσφοράς και της αμοιβαίας κατανόησης. 
     Πιστεύουμε πως έφτασε η ώρα, έστω και μετά από είκοσι χρόνια, να υλοποιηθεί μια παλιά σκέψη του ΠΣΕΕΠ που αφορά στο στήσιμο ενός λιτού μνημείου με τα ονόματα των συναδέλφων που άφησαν την τελευταία τους πνοή εκεί. Δεν πρόκειται απλώς για ένα μνημείο με το οποίο θα κρατήσουμε αιώνια τη μνήμη τους και όπου οι συνάδελφοι των αδικοχαμένων θα δύνανται να εναποθέσουν λίγα λουλούδια, αλλά και για ένα μέσο να εξιλεωθούμε επιτέλους από τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος.  
     Μένει να ελπίζουμε πως όπου κι αν βρίσκονται οι προ είκοσι ετών αποθανόντες συνάδελφοί μας θα είναι περήφανοι για την ολοκλήρωση αυτού του υπερσύγχρονου διυλιστηρίου. Είναι όμως αναντίρρητο το γεγονός πως εάν δεν είχε συμβεί το μοιραίο,  πολλοί από αυτούς θα μπορούσαν να βρίσκονται δίπλα μας και να μας στήριζαν σε αυτό το νέο ξεκίνημα. 
ΠΗΓΗ:beneas13.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου