Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Δελτίο Τύπου - Δήλωση Προέδρου ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας και τους εργοδοτικούς φορείς



Όπως γνωρίζετε το Υπουργείο Εργασίας μας έχει καλέσει μαζί με τις εργοδοτικές οργανώσεις να συζητήσουμε μια σειρά από ζητήματα, μια ατζέντα αρκετών θεμάτων, που βεβαίως δεν αφορούν τον ορυμαγδό των σκληρών μέτρων περικοπών και φορολογικών επιβαρύνσεων που ετοιμάζεται με το νέο πακέτο που συζητούν σήμερα οι πολιτικοί αρχηγοί.
Τα ζητήματα τα οποία θέτει το Υπουργείο αφορούν αποκλειστικά τομείς της δικής του ευθύνης, τα οποία βεβαίως είναι και δικά μας διεκδικητικά αιτήματα γιατί αφορούν στην ανασφάλιστη εργασία, στην αδήλωτη εργασία, στη μαύρη εργασία, στην πάταξη της εισφοροφοροδιαφυγής, στα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, στην παροχή των υπηρεσιών που έδιναν παλαιότερα η Εστία και η Κατοικία.  
Έχει υπάρξει συμφωνία ότι οι πολιτικές αυτές, μιας και τα χρήματα οι εργαζόμενοι και οι εργοδότες εξακολουθούν να τα καταβάλουν, θα πρέπει να αποκατασταθούν και συζητήσαμε για όλα αυτά τα ζητήματα σήμερα. 
Εμείς δηλώσαμε με σαφήνεια απόλυτη, καθαρή, κρυστάλλινη. 
Είμαστε διατεθειμένοι να συμμετάσχουμε στην εκπόνηση και εφαρμογή αυτών των πολιτικών, εκτός από το ζήτημα της Εθνικής Σύμβασης και του κατώτατου μισθού, το οποίο έθεσε το Υπουργείο Εργασίας γιατί αφορά μνημονιακή υποχρέωση που όμως δεν είναι καθόλου υπόθεση διαπραγμάτευσης και υποχώρησης.
Αρνούμαστε να συζητήσουμε οτιδήποτε αφορά το νέο τρόπο διαμόρφωσης του κατώτερου μισθού στη χώρα μας.
Εμείς επιμένουμε ότι το ζήτημα αυτό αφορά τους εργοδότες και τους εργαζόμενους. Αφορά το πεδίο της συλλογικής αυτονομίας, που βάρβαρα καταπατήθηκε με την προηγούμενη νομοθετική παρέμβαση που μείωσε τον κατώτερο μισθό κατά 22% και για τους νέους μέχρι 25 ετών κατά 32%. 
Εμείς επαναφέραμε και επαναφέρουμε την πρότασή μας 
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου