Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Πυρκαγιά στον Αγωγό Κιρκούκ-Τσεϊχάν



Πυρκαγιά στον πετρελαιαγωγό που μεταφέρει σχεδόν το ένα τέταρτο του πετρελαίου που εξάγει το Ιράκ ανάγκασε τις αρχές να διακόψουν τη λειτουργία του σήμερα, σταματώντας την φόρτωση στον τερματικό σταθμό στο Τσεϊχάν της Τουρκίας, όπως δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και της ναυτιλιακής βιομηχανίας.
Η αιτία της πυρκαγιάς στον αγωγό Κιρκούκ-Τσεϊχάν, σε ένα σημείο στην επαρχία Σιρνάκ της Τουρκίας, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, όμως οι αρχές υποψιάζονται ότι έχει υπάρξει δολιοφθορά, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.
Η φωτιά κατασβέστηκε και εργάτες προσπαθούν να ψύξουν τον αγωγό διπλής κατεύθυνσης και μήκους 970 χλμ., σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Αξιωματούχοι της ενεργειακής βιομηχανίας στην Άγκυρα επιβεβαίωσαν ότι η ροή του πετρελαίου έχει σταματήσει και πρόσθεσαν ότι δεν είναι ακόμα απόλυτα σαφές πόσο θα διαρκέσουν οι επισκευές.
Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Πετρελαίου του Ιράκ είπε ότι η Βαγδάτη έχει αναστείλει τις εξαγωγές λόγω της πυρκαγιάς, η οποία ξέσπασε στις 00:35 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) και αναμένει από την Τουρκία να ανοίξει την δεύτερη σωλήνωση ώστε να ξαναρχίσει η ροή.
«Πληροφορηθήκαμε από τις τουρκικές αρχές ότι μια έκρηξη και κατόπιν πυρκαγιά στον εξαγωγικό πετρελαιαγωγό 40 ιντσών (περίπου 102 εκατοστών) στην τουρκική πλευρά και χρειάστηκε να σταματήσουμε την ροή αργού», δήλωσε ο Άσιμ Τζιχάντ, εκπρόσωπος του υπουργείου, προς το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς στην Βαγδάτη.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου