Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Η Ελευσίνα αποκτά τη δική της "πράσινη" πρίζα!



Η τεχνολογία έχει ενεργό ρόλο στην καθημερινότητά μας πλέον! Πολλές στιγμές είναι εκείνες, όπου "ξεμένουμε" από μπαταρία..είτε στο κινητό τηλέφωνο, στον υπολογιστή ακόμα και σε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, ενώ βρισκόμαστε στο δρόμο.
 Η λύση σε αυτό το πρόβλημα υπάρχει και είναι "πράσινη".... 
Η λύση προέρχεται από μια ομάδα γυναικών αρχιτεκτόνων, τις Έλενα Αντωνοπούλου, Όλγα Λινάρδου, Φωτεινή Σετάκη και Τίνα Τζόκα,οι οποίες είναι διπλωματούχοι της σχολή Αρχιτεκτονική τους Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Οι παραπάνω κυρίες σε μια προσπάθειά του να βρουν λύση σε αυτό, το καθημερινό πλέον, πρόβλημα σχεδίασαν έναν σταθμό φόρτισης, με το όνομα "ΑΚΤΙΝΑ". Ο συγκεκριμένος σταθμός θα λειτουργεί αποκλειστικά με την ηλιακή ενέργεια, κάνοντας χρήση φωτοβολταϊκών.
 Με την "ΑΚΤΙΝΑ" θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το κοινό του στο φεστιβάλι του Δήμου Ελευσίνας, "Αισχύλεια 2012", το οποίο ξεκινά την Κυριακή 26 Αυγούστου και ολοκληρώνεται στις 14 Οκτωβρίου. 
Την ιδέα της "ΑΤΙΝΑ" μοιράζονται τα μέλη της Energize μαζί με την παραπάνω ομάδα αρχιτεκτόνων. Η "ΑΚΤΙΝΑ" θα αποτελέσει σταθμό για όσους επιθυμούν να φορτίσουν τις ηλεκτρονικές τους συσκευές ή ακόμα και να συνδεθούν με το ασύρματο δίκτυο ίντερνετ, που θα διαθέτει.  
ΠΗΓΗ:reloadingcity.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου