Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Ιδρυση Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών Από την Εκμετάλλευση των Υδρογονανθράκων Ζητά το ΠΑΣΟΚ



Θετική απάντηση έλαβε από τον υπουργό Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην πρόταση νόμου που κατέθεσε αναφορικά με την «Ίδρυση Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών».
Ο κ. Βρούτσης υπενθυμίζει στην επιστολή τους προς τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ότι έχει ήδη συσταθεί και λειτουργεί « Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (Α.Κ.Α.ΓΕ.), με σκοπό τη δημιουργία αποθεματικών, για τη χρηματοδότηση των κλάδων σύνταξης των φορέων κοινωνικής ασφάλισης από την 01.01.2009 και μετά, για τη διασφάλιση των συντάξεων των νέων γενεών. Δηλαδή λειτουργεί ως «κουμπαράς» με στόχο τη συγκέντρωση πόρων για τις μελλοντικές γενεές. 
Καταλήγει ωστόσο, ότι κρίνεται σκόπιμη η περαιτέρω διερεύνηση της νομοθετικής θέσπισης της πρότασης και σε εύλογο χρόνο η άμεση προετοιμασία και προώθησή της στη Βουλή προς ψήφιση. 
Η απάντηση του Υπ. Εργασίας
Σε απάντηση του παραπάνω σχετικού εγγράφου που κατατέθηκε στη Βουλή από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και 31 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με την πρόταση νόμου υπό τον τίτλο «Ίδρυση Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών», θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η εν λόγω πρόταση νόμου είναι ιδιαίτερα θετική και γίνεται από το Υπουργείο μας, σε ό,τι αφορά στο ουσιαστικό περιεχόμενο της, αποδεκτή.  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου