Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΓΕΡΜΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ! Άμεση διοίκηση των τραπεζών από τον ESM - Δεν εμπιστεύονται κυβέρνηση και τραπεζίτες



Νέα τροπή παίρνει η υοπόθεση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών μέσω του δανείου 31,5 δισ. αλλά και των υπόλοιπων δόσεων που πρόκειται να ληφθούν το 2013 (συνολικά οιτράπεζες πρόκειται να απορροφήσουν 48 δισ. ευρώ) καθώς πλέον η νέα απαίτηση από την Γερμανία πέραν του ειδικού λογαριασμού αλλάξει τη διοίκηση των τραπεζών, και να την έχει απευθείας ο ESM.
Αυτό λόγω της άρνησης (λόγω πολιτικής αδυναμίας ή διαπλεκόμενων σχέσεων), της ελληνικής κυβέρνησης να αναλάβει τον έλεγχο των τραπεζών.
Κοινώς ούτε η Γερμανία, ούτε η ΕΕ, ούτε η ΕΚΤ, αποδέχονται όλο αυτό το κολοσσιαίο ποσό της ανακεφαλαιοποιήσης το οποίο θα κατευθυνθεί στις τράπεζες μέσω του δανείου που θα λάβει η Ελλάδα να μείνει υπό τον έλεγχο των αποτυχημένων Ελλήνων τραπεζιτών.
Εδώ λοιπόν έχουμε έναν διπλό κίνδυνο, που αναφύεται και πάλι λόγω της ανικανότητας ή διαφθοράς της ελληνικής πολιτικής ελίτ.
Όχι μόνο να δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός με τον οποίο "αποικειοποείται" ή "προτεκτοροποιείται" η χώρα όπως είπε και ο Βενιζέλος, αλλά και περνάμε σε απευθείας έλεγχο ακόμα και σε retail θέματα της ελληνικής οικονομίας!
Μάλλιστα η πρόταση αφορά την τοποθέτηση ξένων διοικητών στα ελληνικά τραπεζικά ιδρύματα. Φυσικά όλα αυτά το μόνο που θα επιτύχουν είναι η επιτάχυνση των "υπόγειων" για την ώρα διαδικασιών διάλυσης του κοινωνικού ιστού της χώρας και διάλυση αυτού που έχουμε συνηθίσει να λέμε κοινωνικό κεκτημένο.  
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου