Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Εθελούσια για περίπου 1700 εργαζόμενους στον ΟΤΕ



Την έξοδο 1600 με 1700 εργαζόμενων ετοιμάζει ο ΟΤΕ, καθώς σε συνέντευξη που παραχώρησε ο διευθύνοντας σύμβουλος του Οργανισμού, Μιχάλης Τσαμάζ, αναφέρθηκε στο δυσμενές οικονομικό κλίμα και προανήγγειλε την εθελούσια αποχώρηση που πρόκειται να εφαρμοστεί στο προσεχές διάστημα.
Επίσης, ο κύριος Τσαμάζ επιτέθηκε κατά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων καθώς και κατά των εναλλακτικών παρόχων.
Σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ, Στις 26 Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει ο ΟΤΕ καθώς και οι εναλλακτικοί την παροχή υπηρεσιών υπερταχύτατου internet μέχρι και 50 Mbps σε περίπτωση που δεν υπάρξουν και νέες καθυστερήσεις από την ρυθμιστική αρχή.
Με την πώληση του Hellas Sat αλλά και της θυγατρικής του Οργανισμού στη Βουλγαρία, Globul, η διοίκηση του ΟΤΕ θα επιχειρήσει μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2013 να ελαχιστοποιήσει τυχόν προβλήματα αναχρηματοδότησης των δανειακών του υποχρεώσεων. Για τη διαχείρηση της διαδικασίας έχει ήδη προσληφθεί ως σύμβουλος η τράπεζα Citigroup. (Βρετανίας)
Ο κ. Τσαμάζ είπε ότι ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε τα δύο τελευταία χρόνια κατά 1,4 δις ευρώ, ενώ μέχρι το 2013 θα πρέπει να εξυπηρετηθούν δάνεια ύψους 2,2 δις ευρώ ( 900 εκατ. ευρώ το Φεβρουάριο και 1,3 δισ. ευρώ τον Αύγουστο του 2013). 
ΠΗΓΗ:24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου