Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

«Φωτιά» τα καύσιμα στην Ελλάδα



Με τις υψηλότερες φορολογικές παρεμβάσεις μεταξύ των κρατών της Ευρώπης επιβαρύνεται η λιανική τιμή των καυσίμων στην Ελλάδα.
Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα μελέτης που εκπόνησαν για τον Σύλλογο «Ελληνες Φορολογούμενοι» ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιάννης Σιάτρας και η κυρία Μαρία Σαββουλίδη αναφορικά με τις τιμές διαμόρφωσης των καυσίμων και ιδιαίτερα του πετρελαίου θέρμανσης.
Όπως, χαρακτηριστικά, επισημαίνεται στη μελέτη, για κάθε λίτρο αμόλυβδης βενζίνης που αγοράζουμε στην Ελλάδα, το 57,67% της τιμής αποτελείται από φόρους. (Δηλαδή, αν η τιμή της βενζίνης είναι 1,72 ευρώ σύμφωνα με στοιχεία της 31/10/2012, από την τιμή αυτή τα 0,992 ευρώ είναι φόροι) .Αυτό φέρνει την Ελλάδα στη 2η θέση με την υψηλότερη επιβάρυνση της φορολογίας στα καύσιμα!
Στην πρώτη θέση, με ελάχιστη διαφορά βρίσκεται η Σουηδία, όπου οι φόροι αποτελούν το 57,92% της τιμής της αμόλυβδης βενζίνης. Η Κύπρος, βρίσκεται στην τελευταία θέση, όπου η τιμή της αμόλυβδης επιβαρύνεται από φόρους μόλις κατά 41,76%.
Τα στοιχεία που επεξεργάσθηκε ο Σύλλογος προέρχονται από το “Παρατηρητήριο Τιμών Ενέργειας” με την ονομασία “Europe’s Energy Portal”, το οποίο παρέχει -σε καθημερινή βάση- στοιχεία για την τιμή των διαφόρων ενεργειακών μορφών, στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου