Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Τα 7 σημεία που καίνε Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο



Με το γραπτό σημείωμα που απέστειλαν στη Βουλή, μαζί με τη δικογραφία και τις μαρτυρικές καταθέσεις, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς κ.κ. Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης, ουσιαστικά καίνε τους δύο πρώην υπουργούς Οικονομικών κ.κ. Ευ. Βενιζέλο και Γ. Παπακωνσταντίνου αναφορικά με τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Ουσιαστικά, οι δύο εισαγγελείς φωτογραφίζουν σε επτά σημεία του σημειώματός τους, τους πρώην υπουργούς κάνοντας λόγο για παραλείψεις και αστοχείς μελών της κυβέρνησης και ζητούν ως αποτέλεσμα να διερευνηθεί η υπόθεση από τη Βουλή. Παράλληλα, διαχωρίζουν την υπόθεση για τα μη πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή για τους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, κ.κ. Ι. Διώτη και Ι. Καπελέρη, κρατώντας αντίγραφα και επιφυλασσόμενοι για την άσκηση ή μη δίωξης εναντίον τους. Επιπλέον, τονίζουν ότι το υλικό της λίστας δεν «αξιοποιήθηκε ποτέ από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς».
Σύμφωνα με τους εισαγγελείς πρέπει να διερευνηθούν από τη Βουλή τα στοιχεία και τα πραγματικά περιστατικά, που αφορούν πράξεις ή παραλείψεις των πρώην υπουργών σύμφωνα με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών 3119 και το άρθρο 1 παρ. 1.
Τη δικογραφία ανέλαβε να μελετήσει, όπως ορίζει ο νόμος, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Νικ. Παντελής.
Τα επτά σημεία: 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου