Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

Στον Τειρεσία όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί – Σαρωτικός έλεγχος για φοροδιαφυγή


Στον Τειρεσία όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί – Σαρωτικός έλεγχος για φοροδιαφυγή
Το νέο όπλο που αναμένεται να χρησιμοποιήσουν στο υπουργείο Οικονομικών για να εντοπίσουν άμεσα όσους φοροδιαφεύγουν ή ξεπλένουν μαύρο χρήμα ακούει στο όνομα του «Τειρεσία». Σύμφωνα με δημοσίευμα στο vima.gr οι ελεγκτικοί μηχανισμοί εξετάζουν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί των πολιτών να περνούν από το κόσκινο της διατραπεζικής εταιρείας.
Παράλληλα θα δημιουργηθεί μία λίστα - μαμούθ με όλες τις αποταμιεύσεις σε όλες τις τραπεζικά καταστήματα, προκειμένου να εντοπίζονται και να ανοίγουν με ταχύτερες διαδικασίες οι «ύποπτοι» λογαριασμοί.
Κάθε χρόνο οι τράπεζες υπολογίζεται πως ανοίγουν τουλάχιστον 60.000 λογαριασμούς πελατών τους κάθε χρόνο μετά από αιτήματα που αποστέλλονται μαζικά σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα, ωστόσο πολλές τα πολλά αιτήματα που συγκεντρώνονται προκαλούν «συμφόρηση» στις τράπεζες αλλά και στις διάφορες ελεγκτικές υπηρεσίες με αποτελέσματα και οι καθυστερήσεις στον έλεγχο μπορεί να φτάσουν ακόμα και τους οκτώ μήνες.
Σε σύσκεψη ανάμεσα στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, του υπουργείου Οικονομικών αλλά και των τραπεζών αποφασίσθηκε να δημιουργηθεί από τον «Τειρεσία» μια κεντρική βάση τραπεζικών δεδομένων και δίπλα στο όνομα κάθε δικαιούχου θα προσδιορίζεται σε ποιες τράπεζες ακριβώς έχει λογαριασμούς, αλλά τι ποσά υπάρχουν σε αυτούς. 
ΠΗΓΗ| iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου