Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΌΣ ΟΜΗΡΕΙΑΣ Κάτω από τον αμυντικό προϋπολογισμό της Ουκρανίας η επένδυση για την ασφάλειά μας!



Προϋπολογισμός εθνικής υποτέλειας και παρακμής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ότι προβλέπεται για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στην εισηγητική έκθεση του κεντρικού αμυντικού προϋπολογισμού για το 2013 που κατατέθηκε εχθές στη Βουλή το ύψος του οποίου καταγράφει χαμηλό εικοσαετίας!
Πιο συγκεκριμένα ο κεντρικός προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας – που αφορά τα λειτουργικά έξοδα των ΕΔ- για το έτος 2013 θα ανέλθει στο ποσό των 2.646 εκατ. € μειωμένος κατά 14,3% σε σχέση με το 2012 ο οποίος κινείται στα 3,155 € συν 1 δισ. € που αφορούσε την αποπληρωμή εξοπλιστικών προμηθειών των προηγουμένων ετών .
Συνολικά ο αμυντικός προϋπολογισμός θα κινηθεί στα 3,8 δισ. € μαζί με τα 1,2 δισ. € που προβλέπονται για την αποπληρωμή παλαιότερων υποχρεώσεων, ενώ για λόγους σύγκρισης και μόνο ο αντίστοιχος αμυντικός προυπολογισμός της Ουκρανίας κινείται στα 4 δισ. $
Με λίγα λόγια πρόκειται για ένα προϋπολογισμό ο οποίος δεν έχει ίχνος πρόβλεψης για ποσά τα οποία δεσμεύονται για την ενίσχυση των ΕΔ με νέες προμήθειες οπλικών συστημάτων. Όλες οι πιστώσεις του κεντρικού προϋπολογισμού του υπουργείου καλύπτουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία ανελαστικές δαπάνες όπως η μισθοδοσία του προσωπικού και τα λειτουργικά έξοδα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου