Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πρωταρχικός στόχος του Σωµατείου µας στη δίνη της παγκόσµιας πανδηµίας από τον ιού COVID-19η , είναι η Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζοµένων αλλά και των εγκαταστάσεων.

Τις τελευταίες µέρες έχουµε συνεργασία µέσω τηλεδιασκέψεων µε στελέχη της διοίκησης της εταιρείας για την εκτίµηση της κατάστασης και των µέτρων που λαµβάνονται για την αντιµετώπιση της επιδηµίας..
του κορονοϊού.

Ζητήσαµε να εντατικοποιήσουν την απολύµανση σε όλους τους χώρους των εγκαταστάσεων, να εντείνουν τις προσπάθειες για προµήθεια όλων των απαραίτητων µέσων ατοµικής προστασίας όπως µάσκες και γάντια µιας χρήσης καθώς και την προµήθεια αντισηπτικού και απολυµαντικών που θα µπορούν να χρησιµοποιούν οι εργαζόµενοι για την ατοµική τους υγιεινή.

Θέσαµε στην ∆ιοίκηση της Εταιρείας το σοβαρότατο ζήτηµα που προκύπτει στο ήδη βεβαρηµένο πρόγραµµα βάρδιας από τα οργανικά κενά µιας και οι συνάδελφοι µας καλούνται να καλύψουν τόσο τις άδειες ειδικού σκοπού, όσο και τις αποµακρύνσεις από το χώρο εργασίας των συναδέλφων που ανήκουν στις λεγόµενες ευπαθείς οµάδες για την διαφύλαξη της υγείας τους.

Επίσης να φροντίσουν ώστε να καθαρίζονται τακτικά και ανά βάρδια οι κοινόχρηστοι χώροι που χρησιµοποιούν οι συνάδελφοί µας µιας και οφείλουµε να διασφαλίσουµε στο ακέραιο την υγεία τους αφού αυτοί είναι που απέµειναν για να κρατήσουν τα ∆ιυλιστήρια σε λειτουργία.

Συζητήσαµε και αναλύσαµε µε τη ∆ιοίκηση τα σενάρια που εξετάζει όσον αφορά τουςεναλλακτικούς τρόπους που µπορεί να λειτουργήσουν οι βάρδιες στα διυλιστήρια µε πλήρη κάλυψη των οργανογραµµάτων, στην γενικότερη προσπάθεια όλων για την προστασία της ∆ηµόσιας Υγείας και ειδικότερα των συναδέλφων µας όπως και για την προστασία της χώρας και των καταναλωτών µε την αδιάλειπτη παροχή καυσίµων.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πραγµατοποιήθηκε χθες έκτακτο ∆.Σ. ΠΣΕΕΠ όπου συζητήθηκε η πρόταση της Εταιρείας για το πρόγραµµα εργασίας καθώς και η βούληση της να µην καταβάλλει στους εργαζόµενους την οικονοµική διαφορά που προκύπτει από τις υπερωρίες. 

∆ιαχρονικά το Σωµατείο µας είναι αντίθετο µε την υπερωριακή απασχόληση, εν τούτοις στην παγκόσµια πρόκληση της πρωτοφανούς πανδηµίας που αντιµετωπίζουµε απάντησε θετικά στην προσωρινή λύση ως προς το σκέλος του προγράµµατος εργασίας αλλά επέµεινε στο να πληρώνεται κανονικά η οικονοµική διαφορά στην υπερωρία, που έγινε τελικά αποδεκτό από την πλευρά της Εταιρείας. Κλήθηκε άµεσα σήµερα το ∆.Σ. του ΠΣΕΕΠ που συµφώνησε µε 20 ΝΑΙ και 1 ΚΑΤΑ του Αγωνιστικού Μετώπου, στις παραπάνω έκτακτες αποφάσεις.

Ανέκαθεν οι εργαζόµενοι των ΕΛΠΕ έχουν αποδείξει την ετοιµότητα, τον επαγγελµατισµό και την ευαισθησία τους σε πολλά θέµατα ζωτικής αλλά και λιγότερο ζωτικής σηµασίας. Σήµερα σε µία πολύ κρίσιµη και ευάλωτη στιγµή συνεχίζουν να κρατούν την ίδια στάση.

Το ΠΣΕΕΠ τους ευχαριστεί και συγχαίρει όλους τους εργαζόµενους για την προσπάθεια που καταβάλουν και απευθύνει έκκληση προς όλους, να εντείνουν τα µέτρα για την προστασία των ιδίων και κατ΄ επέκταση των συναδέλφων, των συνανθρώπων και των οικογενειών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου