Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Η Chevron μειώνει τις δαπάνες για το 2020 και τις προβλέψεις για την Permian κατά 20%

Από το worldenergynews.gr
Η Chevron Corp θα μειώσει τις κεφαλαιακές δαπάνες κατά 4 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος και θα αναστείλει τις εξαγορές μετοχών, η τελευταία εταιρεία πετρελαίου, που προχωρεί σε μείωση του κόστους μετά την πρωτοφανή διακύμανση των τιμών του πετρελαίου.

Το πετρέλαιο έχει καταρρεύσει πάνω από 60% από τον Ιανουάριο, που πλήττεται από την κατάρρευση της παγκόσμιας ζήτησης που..
προκάλεσε πανδημία του κορωναϊού και από τον πόλεμο τιμών μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία πετρελαίου ανακοίνωσε ότι θα δαπανήσει 16 δισεκατομμύρια δολάρια αντί για προγραμματισμένο ποσό των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των δαπανών κατά το ήμισυ στη λεκάνη της Permian, τον κορυφαίο τομέα σχιστολιθικού των ΗΠΑ που οδήγησε τη χώρα να καταστεί ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως.

Αναμένεται τώρα να αντλήσει περίπου 125.000 βαρέλια πετρελαίου και φυσικού αερίου ημερησίως στη λεκάνη Permian μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, μειώνοντας κατά 20% τα προηγούμενα σχέδια.

Η Royal Dutch Shell ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα μειώσει τις δαπάνες της κατά 5 δισεκατομμύρια δολάρια και θα αναστείλει το σχέδιο αγοράς 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Exxon Mobil, η μεγαλύτερη αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία, δεν ανακοίνωσε το νέο πρόγραμμα δαπανών, αλλά δήλωσε ότι οι περικοπές θα είναι "σημαντικές", ενώ η νορβηγική Equinor έχει επίσης μειώσει το πρόγραμμα εξαγοράς μετοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου