Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Οι ΗΠΑ ξεκινούν νέες δημοπρασίες αδειών γεώτρησης παρά την πτώση της πετρελαϊκής αγοράς

Από το worldenergynews.gr
Η κυβέρνηση Trump προχώρησε στις πωλήσεις αδειών πετρελαίου και φυσικού αερίου σε τέσσερις δυτικά πολιτείες την Τρίτη 24.3.2020, προκαλώντας κριτική από τους υποστηρικτές των φορολογουμένων οι οποίοι λένε ότι οι δημοπρασίες πρέπει να αναβληθούν λόγω της κατάρρευσης των τιμών της ενέργειας.

Το Bureau of Land Management (BLM) προσφέρει..
περισσότερα από 210.000 στρέμματα για μίσθωση μέσω ηλεκτρονικών δημοπρασιών στο Wyoming, τη Νεβάδα και τη Μοντάνα την Τρίτη και το Κολοράντο την Πέμπτη.

Η μεγαλύτερη πώληση αφορά 105 αγροτεμάχια που καλύπτουν 118.292 στρέμματα (47.871 εκτάρια) στο Wyoming, την κορυφαία αμερικανική πολιτεία για την παραγωγή φυσικού αερίου σε ομοσπονδιακές εκτάσεις και το δεύτερο μεγαλύτερο σε παραγωγή πετρελαίου, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών ενέργειας ΕΙΑ.

Στη Νεβάδα, τοBLM προσφέρει 45 αγροτεμάχια που καλύπτουν 70.110 στρέμματα και στη Μοντάνα πλειστηρίστηκαν οκτώ αγροτεμάχια συνολικού εμβαδού 5.100 στρεμμάτων. Και τα οκτώ είχαν πουληθεί στη Μοντάνα μέχρι τα μέσα του πρωινού της Τρίτης, τρία για την ελάχιστη τιμή $ 2 ανά στρέμμα και τέσσερα άλλα για κάτω από $ 10 ανά στρέμμα.

Η υψηλότερη τιμή ήταν $ 102-ανά στρέμμα για ένα αγροτεμάχιο στην κομητεία Richland, σύμφωνα με την ηλεκτρονική αγορά EnergyNet.

Στο Κολοράντο, το BLM θα προσφέρει 20 αγροτεμάχια σε έκταση 18.960 στρεμμάτων

Η γεώτρηση σε ομοσπονδιακά εδάφη είναι ένα κρίσιμο κομμάτι της ατζέντας «κυριαρχίας στην ενέργεια» του Προέδρου Donald Trump για τη μεγιστοποίηση της εγχώριας παραγωγής ορυκτών καυσίμων.

Ωστόσο, η βιομηχανία βρίσκεται σε κρίση, καθώς οι χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, λαμβάνουν πρωτοφανή μέτρα για να περιορίσουν την πανδημία του κορωναϊού που έχει περιορίσει τη ζήτηση για προϊόντα όπως η βενζίνη και τα αεροπορικά καύσιμα.

Οι τιμές πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά το ήμισυ περίπου από τα μέσα Φεβρουαρίου έως περίπου 24 δολάρια το βαρέλι.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν δημοπρασία για μισθώσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού που δημιούργησαν το χαμηλότερο σύνολο υψηλών προσφορών για οποιαδήποτε εγχώρια υπεράκτια δημοπρασία από το 2016.

Νωρίτερα αυτό το μήνα στηBLM πραγματοποίησε μίσθωση στη Γιούτα, με προσφορές $ 2 ανά στρέμμα.

"Σε αυτό το περιβάλλον, είναι αδύνατον ο Αμερικανός φορολογούμενος να περιμένει οπουδήποτε   δίκαιη απόδοση των μισθώσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου", ανέφεραν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Taxpayers for Common Sense, ένας ομοσπονδιακός οργανισμός εποπτείας του προϋπολογισμού και οι Conservatives for Responsible Stewardship.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του BLM Derrick Henry επεσήμανε ότι ο οργανισμός δεν αναβάλλει τις πωλήσεις μισθώσεων.

«Χρησιμοποιώντας μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της ενεργειακής ανάπτυξης, συμβάλλουμε στην κάλυψη των αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών του τόπου μας διευκολύνοντας την ανάπτυξη και αφήνοντας ελεύθερες τις δυνάμεις της αγοράς να λειτουργούν αφού οι πόροι εξάγονται από εταιρείες που πωλούν αυτά τα προϊόντα.

Οι πωλήσεις μίσθωσης πετρελαίου και φυσικού αερίου και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης εξακολουθούν να ωθούν την οικονομία της Αμερικής και να υποστηρίξουν τις καλές θέσεις εργασίας στον ενεργειακό τομέα » ανέφερε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου