Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού από αγωγό της Shell

A band of oil from the BP oil spill off the coast of Louisiana floats in the water near Freemason Island
Περίπου 88.200 γαλόνια (334.000 λίτρα) πετρελαίου υπολογίζεται να εκλύθηκαν από έναν υποθαλάσσιο αγωγό της Shell στον Κόλπο του Μεξικού, περίπου 90 μίλια νότια του νησιού Timbalier στη Λουιζιάνα το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Shell η πετρελαιοκηλίδα έγινε..
αντιληπτή από ένα ελικόπτερο της την Πέμπτη το πρωί κοντά στην πλατφόρμα Brutus, σε απόσταση 145 χλμ από τις ακτές της Λουιζιάνα στις ΗΠΑ, με πιθανή αιτία της να είναι μια διαρροή πετρελαίου από υποθαλάσσιο αγωγό. Η εταιρεία απομόνωσε αμέσως την διαρροή και σταμάτησε την παραγωγή στην περιοχή, ενώ κινητοποιήθηκαν σκάφη και αεροσκάφη για την αντιμετώπιση της πετρελαιοκηλίδας.

Η ακριβής αιτία της διαρροής δεν έχει καθοριστεί επακριβώς, δεδομένου ότι στην περιοχή δεν γίνονταν γεωτρήσεις. Ο πετρελαϊκός κολοσσός πραγματοποιεί επιθεώρηση των υποδομών και των αγωγών της στον τομέα Glider, για να εκτιμήσουν την αιτία της περιβαλλοντικής μόλυνσης. 

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους πιθανότατα η διαρροή να προέρχεται από υποθαλάσσιο αγωγό που συνδέει τέσσερις πετρελαιοπηγές της περιοχής Γκριν Κάνιον.

Η Shell ανέθεσε στην Marine Spill Response Corporation και την Clean Gulf Associates να ξεκινήσουν ενέργειες καθαρισμού και περιορισμού της πετρελαιοκηλίδας, ανέφερε η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι διεξάγει μια εναέρια εκτίμηση του χώρου και των γύρω περιοχών, καθώς κι ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Η μετοχή της Royal Dutch Shell καταγράφει πτώση 3,3%, από τη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση


ΠΗΓΗ:.e-nautilia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου