Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Πετρέλαιο: Tα 45 δολ/βαρέλι δεν «σώζουν» τις εταιρείες ενέργειας

Πετρέλαιο: Tα 45 δολ/βαρέλι δεν «σώζουν» τις εταιρείες ενέργειας
Τρεις χρεοκοπίες αυτή την εβδομάδα αποδεικνύουν πως 45 δολάρια το βαρέλι δεν είναι αρκετά για να σώσουν τις εταιρείες ενέργειας από την κατάρρευση.

Από την αρχή του 2015, 130 παραγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ΗΠΑ έχουν κλείσει τις πόρτες τους, με χρέη περίπου 44 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την νομική εταιρεία Haynes & Boone. Ο συνολικός αυτός αριθμός δεν..
συμπεριλαμβάνει τις Chaparral Energy, Penn Virginia και Linn Energy οι οποίες δήλωσαν χρεοκοπία αυτή την εβδομάδα, με συνολικά χρέη πάνω από11 δισ. δολάρια.

Τουλάχιστον τέσσερις ή περισσότερες εταιρείες φυσικού αερίου οι οποίες χρωστούν πάνω από 8 δισ. δολάρια βρίσκονται στα πρόθυρα χρεοκοπίας, συμπεριλαμβανόμενων και των Breitburn Energy Partners και SandRidge Energy. Οι χρεοκοπίες αυτές έχουν επιταχυνθεί, τη στιγμή που η απουσία ρευστού κάνει πολύ δύσκολη την συγκέντρωση κεφαλαίων. Οι εταιρείες ενέργειας έχουν αποκλειστεί από τις αγορές ομολόγων με υψηλή απόδοση, ενώ οι τράπεζες "κόβουν" τις γραμμές πίστωσης.

Αν και οι προβληματικές εταιρείες μπορεί να μην σωθούν από το πετρέλαιο των 45 δολ./βαρέλι, μερικές από τις πιο σταθερές θα μετατραπούν σε επικερδείς εάν αυτός ο αριθμός φτάσει στα 50 δολάρια.


ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου