Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

ΠΕΠΕΚΟ:ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ


Συνάδελφοι

Η εργοδοσία της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ κάλεσε αιφνιδιαστικά τα σωματεία του χώρου (ΣΥΕΠΥ ΑΛΠΕ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ) και ανακοίνωσε τα άμεσα σχέδια της που περιλαμβάνουν: μειώσεις μισθών, περικοπές παροχών και επέκταση της εργολαβοποίησης (με τις απολύσεις εργαζομένων που αυτή συνεπάγεται).

Οι εργαζόμενοι στην εταιρία έδωσαν μία πρώτη απάντηση στην εργοδοσία με 48ωρη απεργία (12-13 Μαΐου), η οποία ήδη στην πρώτη της μέρα έχει καθολική συμμετοχή.

Η αλληλεγγύη μας απέναντι ..
στους συναδέλφους της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ είναι δηλωμένη και αυτονόητη, ενώ ήδη μέλη της διοίκησης της ΠΕΠΕΚΟ παραβρέθηκαν στην περιφρούρηση της απεργίας εκφράζοντας την υποστήριξη και όλων των υπολοίπων εργαζομένων στην ΕΚΟ.

Συνάδελφοι


Οι εξελίξεις στην ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ είναι άκρως ανησυχητικές και αφορούν όλον τον κλάδο: Η συγκεκριμένη εταιρεία διατήρησε υψηλή κερδοφορία στα χρόνια της κρίσης και η τωρινή αντεργατική της επίθεση δεν έχει καν το πρόσχημα των πιεστικών οικονομικών προβλημάτων. Γίνεται απλά στο όνομα της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας!

Αποδεικνύεται έτσι ότι η λογική του «βάζουμε πλάτη για την επιχείρηση» δεν διασφαλίζει τους εργαζόμενους, αλλά αντίθετα αποθρασύνει την εργοδοσία. Και παράλληλα αποκαλύπτεται το πως τα κυβερνητικά μέτρα και οι «μνημονιακές απαιτήσεις» των δανειστών δεν έχουν ουδέτερο ταξικό πρόσημο, αλλά εξυπηρετούν τα συμφέροντα των επιχειρηματιών (βλέπε την de facto κατάργηση των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας στη συγκεκριμένη περίπτωση).


Τα όπλα των εργαζομένων της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ τώρα είναι η συσπείρωση στα σωματεία, ο αγώνας, και φυσικά η αλληλεγγύη των εργαζομένων όλου του κλάδου, και της ΕΚΟ μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου