Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Πάνω από τα 50 δολ. το αργό με άλμα 5%


Αποτέλεσμα εικόνας για Πάνω από τα 50 δολ. το αργό με άλμα 5%
Ράλι σημειώνουν οι τιμές του αργού τη Δευτέρα, με το συμβόλαιο στη Νέα Υόρκη να εκτινάσσεται πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 50 δολ. το βαρέλι εν μέσω εντεινόμενων εκτιμήσεων ότι το Ιράν δεν θα πλημμυρήσει την αγορά με ιρανικό πετρέλαιο μετά την αρχική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως...
Μαΐου κερδίζει 2,7 δολ. ή 5,4%  στα 51,78 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Το αργό Brent Μαΐου κερδίζει 1,13 δολ. ή 2% στα 56,08 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου. 


Οι αγορές ήταν κλειστές της Παρασκευή, αλλά οι τιμές του αργού είχαν σημειώσει βουτιά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές καθώς η επίτευξη προκαταρκτικής συμφωνίας στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας τροφοδότησε τις ανησυχίες ότι αυτό θα σημάνει περισσότερο ιρανικό πετρέλαιο στις αγορές.


Ωστόσο, οι ανησυχίες αυτές γρήγορα υποχώρησαν καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι θα χρειαστούν αρκετοί μήνες για να φτάσουν μεγάλες ποσότητες ιρανικού αργού στις αγορές. 


“Ακόμα και αν επιτευχθεί τελική συμφωνία, δεν περιμένουμε αντίκτυπο στις φυσικές αγορές πριν το 2016”, αναφέρει ο Adam Longson, επικεφαλής έρευνας στο πετρέλαιο της Morgan Stanley.


Όπως σημειώνει, εφόσον αρθούν οι κυρώσεις, οι εξαγωγές του Ιράν θα μπορούσαν να αυξηθούν κατά μόλις 500.000 με 700.000 βαρέλια την ημέρα δεδομένης της αποεπένδυσης που έχει συντελεστεί στον πετρελαϊκό κλάδο της χώρας, προσθέτει. Άλλα 30 εκατ. βαρέλι που είναι αποθηκευμένα θα μπορούσαν επίσης να διοχετευθούν στην αγορά. 


Την ίδια στιγμή, η Σαουδική Αραβία αύξησε την τιμή πώλησης αργού πετρελαίου για τους αγοραστές της Ασίας το Μάιο, στο περιθώριο των ισχυρών περιθωρίων διύλισης στην περιοχή.



ΠΗΓΗ
.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου