Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΚΕΕΠ
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στις 31.03.15 πραγματοποιήθηκε το Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ στα νέα γραφεία στις Εγκαταστάσεις των ΒΕΑ. Τα θέματα που απασχόλησαν ήταν πολλά, τα πιο βασικά ήταν τα ακόλουθα...
:

Προσλήψεις  

Ενημερωθήκαμε από το Προεδρείο ότι θα γίνουν Προσλήψεις Χειριστών και Τεχνιτών Συντήρησης αλλά δεν γνώριζαν... το πότε, τον αριθμό, τα όρια ηλικίας, τους όρους του Διαγωνισμού, αν θα γίνει Διαγωνισμός και σε γενικές γραμμές δεν ήξεραν τίποτα. Γνώριζαν όμως ότι έπρεπε να πιέσουν την Διοίκηση, οι Προσλήψεις των Χειριστών να γίνουν από την "γνωστή" λίστα παρότι έχουν περάσει τρία χρόνια για λόγους ...ταχύτητας.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι στην ερώτησή μας για το αν οι Προσλήψεις καλύπτουν τις ανάγκες των Οργανογραμμάτων, μας ενημέρωσαν  ότι δεν μπορούν να μας απαντήσουν διότι δεν έχουν τα Οργανογράμματα.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τα πράγματα είναι πιο επικίνδυνα από όσο νομίζουμε. Προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Εταιρείας δέχονται να απαξιώνουν και να γελοιοποιούν τον θεσμό του Σωματείου. Αν δεχτούμε ότι το Σωματείο δεν γνωρίζει τα Οργανογράμματα, τότε :

ü  Πώς θα διεκδικήσει την κάλυψη των Οργανικών κενών με προσλήψεις;
ü  Πώς υπογράφει πρακτικό συμφωνίας για το προσωπικό ασφαλείας "με βάση το ισχύον Οργανόγραμμα;"
ü  Πώς καταθέτει δικό του σχέδιο για πρακτικό συμφωνίας για Τεχνολόγους Ηλεκτρολόγους και Οργανάδες" για την κάλυψη των αναγκών του εγκεκριμένου Οργανογράμματος και με ποια κριτήρια; 
ü  Πώς δηλώνει ότι θα γίνουν δήθεν "extra" προσλήψεις και σε ποιο αλήθεια Οργανόγραμμα; 

Τους καλούμε για πολλοστή φορά να πουν την αλήθεια, να ομολογήσουν τις μυστικές Συμφωνίες που έχουν κάνει για τα Οργανογράμματα και θυμίζουμε σε όλους ότι όσες Προσλήψεις και να γίνουν τα πόστα στο Θερμικό, στην Διύλιση, στην Διακίνηση, στην Μετατροπή, στην Συντήρηση βάρδιας δεν γυρίζουν πίσω λόγω της συναίνεσης του Προεδρείου στην κατάργησή τους.

Πρακτικό Συμφωνίας για Πτυχιούχους Μηχανικούς Τ.Ε

Για άλλη μια φορά γίνετε Πρακτικό Συμφωνίας από το Προεδρείο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Εταιρείας. Το Συνδικάτο όμως οφείλει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων των μελών του. Είναι ηθικό το θέμα. Εμείς έχοντας ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχουμε τίποτα εναντίον των συναδέλφων που χρησιμοποιούνται από το Προεδρείο για άλλους λόγους, θέλουμε να τονίσουμε ότι τα Πρακτικά Συμφωνίας επισυνάπτονται στην Σύμβαση και αποτελούν κομμάτι της. Έτσι λοιπόν θα πρέπει να αφορούν το σύνολο των εργαζομένων .
Η πρόταση μας ήταν ότι η ρύθμιση πρέπει να αφορά το σύνολο των Τεχνολόγων και με αυτό τον τρόπο να κερδίσουν ΟΛΟΙ. Δυστυχώς αυτό ψηφίστηκε μόνο από την Παράταξη μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα συμφέροντα ΟΛΩΝ των εργαζομένων και να μην τους διαιρούμε σε Πατρικίους και Πληβείους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Έγινε καταγγελία από τον Πρόεδρο ότι χάνονται έγγραφα από τις Διοικητικές Υπηρεσίες και ζήτησε να κρατιέται Αριθμός Πρωτοκόλλου για να λειτουργούν σωστά οι Υπηρεσίες. Ξέχασε όμως να καταγγείλει πρώτα τον εαυτό του όταν ψήφιζε για την αποχώρηση 162 συναδέλφων από τις Διοικητικές και Οικονομικές Υπηρεσίες.

Είναι ντροπή για το συγκεκριμένο Προεδρείο και τον συγκεκριμένο Πρόεδρο ακόμα και τώρα να τολμά  να κοιτάζει στα μάτια τους εναπομείναντες συναδέλφους στις Διοικητικές και Οικονομικές Υπηρεσίες. Αυτός ήταν που τους προέτρεπε πριν ακόμα και από την Διοίκηση να πάρουν το καλό πακέτο που οδήγησε στον αφανισμό του μόνιμου προσωπικού και στην πλήρη Εργολαβοποίηση.

Και βέβαια με την δήλωση – παραδοχή του Γεν. Γραμματέα ότι "οι συνάδελφοι στα γραφεία δεν επαρκούν σε όλες τις Εγκαταστάσεις" αποδεικνύεται ότι ενώ ξέρει τι συμβαίνει δεν έκανε απολύτως τίποτα για να το αλλάξει παραμένοντας σιωπηλά αγκιστρωμένος στην "στρατηγική θέση της καρέκλας του".

Πρόσληψη υπαλλήλου στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ

Μετά από την απόφαση του Συνδικάτου για την διεξαγωγή Διαγωνισμού Πρόσληψης Υπαλλήλου στα γραφεία του ΠΣΕΕΠ πιστεύουμε ότι πρέπει να οριστεί ένας Εκπρόσωπος από κάθε Παράταξη για λόγους διαφάνειας και αξιοκρατίας.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στο κλείσιμο της συνεδρίασης του Δ.Σ. γίναμε για μια ακόμη φορά μάρτυρες μιας γραφικής θεατρικής παράστασης ψευτοπαλικαρισμού από τον Πρόεδρο για την θέση που εκφράζετε περί του νοικοκυρέματος των Οικονομικών θεμάτων του ΠΣΕΕΠ και μιας απεγνωσμένης προσπάθειας να ψηλώσει το φρόνιμα των σιωπηλών χειροκροτητών – υποστηρικτών του στο Δ.Σ.

Επειδή τα προβλήματα των εργαζομένων τρέχουν και επειδή αν θέλαμε να παρακολουθήσουμε μια θεατρική παράσταση θα προτιμούσαμε τα πραγματικά θέατρα, καλούμε τον Πρόεδρο να κάνει πράξη τις απειλές του για μήνυση  εναντίον μας,  διότι δεν χρειαζόμαστε  τον χρόνο που μας... χάρισε "για να μετανιώσουμε" και δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε το παράδειγμα άλλων που του έδωσαν δήλωση μετανοίας. Έτσι και αλλιώς είναι πάγια τακτική του συγκεκριμένου να κάνει μηνύσεις στο ίδιο το Σωματείο όταν διαφωνεί. Τον καλούμε να κάνει πράξη τις απειλές του γιατί κάποτε τα αστεία τελειώνουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου