Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Τροχοπέδη για το πετρέλαιο η συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Αποτέλεσμα εικόνας για πετρελαιο
Πτωτικά έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου, μετά την συμφωνία που ανακοινώθηκε σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Το αμερικανικό αργό υποχώρησε 95 σεντς ή 1,9% στα 49,14 δολάρια το βαρέλι, ενώ έφτασε ακόμα και τα 48,11 δολάρια κατά την διάρκεια της ημέρας.

Τα futures του Brent υποχώρησαν 3,6% στα 55 δολάρια το βαρέλι μετά από χαμηλό ημέρας στα 54 δολάρια το βαρέλι. Η αγορά πετρελαίου εδώ και καιρό ανησυχεί ...
πως η συμφωνία θα αμβλύνει τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί εναντίον του Ιράν με αποτέλεσμα να αποκαταστήσει τη ροή ιρανικού πετρελαίου προς τις παγκόσμιες αγορές. Βάσει της συμφωνίας που επετεύχθη την Πέμπτη στη Λωζάννη, οι ΗΠΑ θα δώσουν τέλος στις κυρώσεις που συνδέονται με το πυρηνικό πρόγραμμα.

Η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 4,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Μαρτίου, σκαρφαλώνοντας στα 471,4 εκατ. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο σε σχεδόν 80 χρόνια. Οι αναλυτές έκαναν λόγο για αύξηση κατά 3,5 εκατ. βαρέλια. 

Στον αντίποδα, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 4,3 εκατ. βαρέλια στα 229,1 εκατ. με τους επενδυτές να έχουν προβλέψει αύξηση των αποθεμάτων κατά 1,25 εκατ. βαρέλια. 

Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν επίσης ότι η παραγωγή μειώθηκε κατά 36.000 βαρέλια την ημέρα στα 9,386 εκατ. βαρέλια. Αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί το πρώτο βήμα για τη σταδιακή υποχώρηση των αποθεμάτων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν συμπληρώσει τρία διαδοχικά τρίμηνα απωλειών. Στη Νέα  Υόρκη το αργό έχασε 10,6% το τρίμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, ενώ έχει υποχωρήσει κατά 55% τα τελευταία τρία τρίμηνα. Το Brent έχασε 3,9% το τελευταίο τρίμηνο και έχει υποχωρήσει κατά 51% τα τελευταία τρία τρίμηνα.


ΠΗΓΗ:sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου