Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ο Stephen Moore νέος Τεχνικός Διευθυντής στην Energean Oil & Gas


Τεχνικός Διευθυντής στην Energean Oil & Gas αναλαμβάνει ο Stephen Moore, ένας ιδιαίτερα έμπειρος Βρετανός μηχανικός της βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, ο οποίος έχει εργαστεί σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο.
Ο Stephen Moore έχει 28 χρόνια εμπειρίας στην ανάπτυξη και παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, εκ των οποίων τα 20 στην Shell, ενώ έχει εργαστεί και στις Maersk Oil, αλλά και στη Mudabala Petroleum του Άμπου Ντάμπι, κρατική εταιρεία η οποία έχει επενδύσει 60 δισ. δολάρια σε 12 χώρες της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της ΝΑ. Ασίας.
Ο νέος Τεχνικός Διευθυντής της Energean Oil & Gas έχει μεγάλη εμπειρία στην αξιοποίηση κοιτασμάτων σε απομακρυσμένες περιοχές, έχοντας επιτύχει αύξηση της παραγωγής σε ώριμα κοιτάσματα με την χρήση σύγχρονων τεχνολογιών όπως η εισπίεση αερίου και διοξειδίου του άνθρακα για τη μεγιστοποίηση της αποληψιμότητας.
Ο Stephen Moore ξεκίνησε την καριέρα του ως Μηχανικός παραγωγής στη μονάδα Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου της Shell στο Μοσμόραν, στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, όπου και δραστηριοποιήθηκε σχεδόν από την αρχή της λειτουργίας της. Από τον Μάιο του 1986 ως τον Αύγουστο του 1992 εργάσθηκε σε υψηλόβαθμες θέσεις στην Shell τόσο στο Εδιμβούργο όσο και στο Αμπερντίν, ενώ στη συνέχεια και έως τον Μάιο του 1997 εργάσθηκε για λογαριασμό της Shell στο Μπρουνέι. Στην συνέχεια, ο Stephen Moore ανέλαβε  Εκτελεστικός Διευθυντής της Shell στο Qarn Alam του Ομάν, συνεισφέροντας στην αύξηση της παραγωγής στη συγκεκριμένη περιοχή από τις 30.000 σε πάνω από 100.000 βαρέλια ημερησίως.
Στη διάρκεια των τελευταίων 14 ετών, το νέο στέλεχος της Energean Oil & Gas εργάστηκε ως Διευθύνων Εκτελεστικός Σύμβουλος (COO) για την Shell Καζακστάν, αρχικά στην Χάγη και στη συνέχεια στο Άλματι. Ακολούθως μετακινήθηκε στη Maersk Oil όπου, έως τον Μάιο του 2009, ήταν επικεφαλής για την ανάπτυξη στο Καζακστάν και στη Μέση Ανατολή.
Στα επόμενα χρόνια της καριέρας του, ο Stephen Moore είχε ως επίκεντρο τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, τη Μέση Ανατολή και τη Νοτιοανατολική Ασία, ως αντιπρόεδρος στη Mudabala Petroleum του Άμπου Ντάμπι, ενώ στη διάρκεια του τελευταίου έτους, ήταν επικεφαλής όλων των τεχνικών δραστηριοτήτων της εταιρείας ανά τον κόσμο.
Ο Stephen Moore είναι 53 ετών, παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά.

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου