Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Στις Δυνατότητες των Ελληνικών Υδρογονανθράκων και στο CNG Ποντάρει ο Αμερικανικός Νηογνώμονας


Σημαντική θεωρείται η απόφαση του αμερικανικού νηογνώμονα, ABS, να αποκτήσει μια ευρύτερη παρουσία στην εγχώρια αγορά, μέσω της δημιουργίας ειδικού τμήματος για τις υπεράκτιες δραστηριότητες στο ελληνικό του γραφείο.
Με αυτόν τον τρόπο, ο ABS επιβεβαιώνει εμπράκτως ότι αναμένει ανάπτυξη του τομέα των γεωτρήσεων και των συναφών υπηρεσιών στη χώρα μας στα επόμενα χρόνια, στα πλαίσια του προγράμματος που έχει θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση στο Ιόνιο και την περιοχή δυτικά της Κρήτης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αμερικανικός νηογνώμονας ενδιαφέρεται γενικότερα για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ στους σχεδιασμούς του συγκαταλέγονται και τα CNG carriers, δηλαδή τα πλοία μεταφοράς συμπιεσμένου φυσικού αερίου, για τα οποία έχει αναπτύξει κώδικες ναυπήγησης και ταξινόμησης.
Βλέπουμε λοιπόν ότι οι ενδείξεις από το εξωτερικό είναι ενθαρρυντικές και προέρχονται και από τον χώρο της ναυτιλίας εκτός από αυτόν του πετρελαίου. Ας ελπίσουμε ότι οι προσδοκίες τους θα επιβεβαιωθούν και στην πράξη…

ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου