Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Σε θέσεις διασποράς η ρωσική Αεροπορία - Μόσχα προς ΝΑΤΟ-ΕΕ: "Θα πολεμήσουμε για τους συμπατριώτες μας" (vid)


H ρωσική πολεμική Αεροπορία ανατύχθηκε σε θέσεις διασποράς στην δυτική Ρωσία και είναι έτοιμη να αναλάβει επιχειρήσεις. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας έχουν τεθει θέσει σε κατάσταση επιφυλακής 5' τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στα δυτικά σύνορα, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Διεξάγονται διαρκείς αεροπορικές περιπολίες από μαχητικά αεροσκάφη στις περιοχές των συνόρων. Από τη στιγμή που έλαβαν διαταγή να βρίσκονται σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού, οι αεροπορικές δυνάμεις της δυτικής στρατιωτικής ζώνης αναχώρησαν για τις ...αεροπορικές βάσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.

Ρωσικά μαχητικά εγγύς υποστήριξης Su-25, ελικόπτερα gunship Mil Mi--24, αλλά και μαχητικά Su-30MK, Su-27MK, MiG-29, Su-35 κλπ, συνολικά περίπου 230 μαχητικά έχουν αναυτπυχθεί στα δυτικά σύνορα

Με νέα ανακοίνωση του, το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας προειδοποιεί ΝΑΤΟ και ΕΕ ότι "θα υπερασπισθούμε με τα όπλα τα δικαιώματα των συμπατριωτών της με σθεναρό και ανυποχώρητο» τρόπο!

Σε αυτό απάντησε ο προσωρινός πρόεδρος της Ουκρανίας ο οποίος προειδοποίησε τον ρωσικό στόλο για οποιαδήποτε "στρατιωτική επίθεση" λέγοντας ότι οποιαδήποτε κίνηση στρατιωτικών δυνάμεων έξω από τη βάση του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας "θα εκληφθεί από το Κίεβο ως επιθετική ενέργεια", απαντώντας στην τοποθέτηση σημείων ελέγχου εντός της ουκρανικής επικράτειας, μεταξύ Σεβαστούπολης και Συμφερούπολης, που μετέδωσε πρώτο χθες στην Ελλάδα το defencenet.gr

Παράλληλα ο Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ απηύθυνε έκκληση για ηρεμία μετά την κατάληψη των κτιρίων του κοινοβουλίου και του υπουργικού συμβουλίου στην Κριμαία από "εγκληματίες με στρατιωτικές στολές", ανακοινώνοντας ότι έδωσε διαταγή στις δυνάμεις ασφαλείας να λάβουν "όλα τα αναγκαία μέτρα" για την προστασία των πολιτών. Ποιούς πολίτες τους Ρώοσυς; Είναι εμφανές ότι ο Τουρτσίνοφ βιάζεται να γίνει Σαακασβίλι, κάποιοι τον σπρώχνουν από δυτικά κέντρα εξουσίας.

Το θερμόμετρο εκτινάσσει στα ύψη και μια φωτογραφία που ανέβασε την τελευταία ώρα στο twitter το AmericanDefenceNews και η οποία δείχνει, όπως τουλάχιστον αναφέρουν οι ιθύνοντες του αμερικανικού site, πλοία του Ναυτικού της Ρωσίας να αποβιβάζουν στην Κριμαία τανκς και στρατιώτες.

Αν και δεν είναι βέβαια η γνησιότητα της φωτογραφίας, ούτε κανείς μπορεί να είναι σίγουρος πότε και πού έχει τραβηχτεί, η ανάρτησή της και μόνο αρκούσε για να προκαλέσει παγκόσμιο συναγερμό για τις εξελίξεις στην περιοχή. 

 
Μετά τα σημερινά γεγονότα όπου το πρωί ένστολοι ένοπλοι χωρίς διακριτικά κατέλαβαν την έδρα της τοπικής κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου στη Συμφερόπολη, πρωτεύουσα της περιοχής. Πιθανότατα να ήταν μια ανεπίσημη επιχείρηση, η οποία θα έχει ως στόχο επίσημα αποτελέσματα.

Διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι ένοπλοι κατέλαβαν το πρωί τα κτίρια δεν έχουν εκφράσει αιτήματα. Φορούσαν μαύρα και πορτοκαλί περιβραχιόνια, ένα σύμβολο της ρωσικής νίκης στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ ανήρτησαν ένα πλακάτ με το σύνθημα: Η Κριμαία είναι Ρωσία.

Δημοσιογράφος του Reuters που βρίσκεται επί τόπου, ανέφερε ότι και στα δύο κτίρια έχει υψωθεί η ρωσική σημαία .

H Kριμαία δεν είναι απλώς μια ρωσόφωνη περιοχή, είναι Ρωσία, που με ύπουλο τρόπο κάποτε ένα Σοβιέτ την απέσπασε απλο την Ρωσία το 1954 και την παρέδωσε στην ανύπαρκτη...Ουκρανία, κάτι που αποδέχτηκε ο αδύναμος και αλκοολικός Μ.Γέλτσιν, αλλά αυτή η εποχή εφιάλτης δεν υπάρχει πια
ΠΗΓΗ:.defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου