Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΕΠΔΧΒ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Συναδέλφισσες  , Συνάδελφοι ,
Όλες και όλοι μας κάθε μέρα που περνάει γινόμαστε μάρτυρες της εγκαθίδρυσης και οριστικής παγίωσης μιας χουντοφασιστικής κεντρικής πολιτικής εξουσίας, πλήρως υποταγμένης στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς , στους καπιταλιστές ευρωπαίους κυβερνήτες και στους τραπεζίτες .

Εδώ και αρκετά χρόνια παρακολουθούμε τις αλλαγές και την ισοπέδωση της Ελληνικής κοινωνίας έχοντας επαναπαυθεί ότι οι εργοδότες στον κλάδο μας δεν θα πειράξουν ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα , δεν θα καταργήσουν Συλλογικές Συμβάσεις , δεν θα μειώσουν προσωπικό απολύοντας εργαζόμενους.
Όλα αυτά μας κοίμιζαν στην κυριολεξία με αποτέλεσμα, παρόλο που και στον κλάδο μας βιώνουμε τις ίδιες καταστάσεις, εμείς συνεχίζουμε να είμαστε παθητικοί παρατηρητές .

Επιστρατευτήκαν οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ
Επιστρατεύτηκαν οι ναυτεργάτες
Επιστρατεύτηκαν οι συγκοινωνίες
Επιστρατεύτηκαν οι καθηγητές
Καταργούν το δικαίωμα στην απεργία και στα συλλαλητήρια
Κλείνουν την ΕΡΤ, με τη λογική αποφασίζουμε και διατάσσουμε
Εμείς που ήμασταν συναδέλφισσες και συνάδελφοι ;
Το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος άρα όλοι οι εργαζόμενοι δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία αν δεν τους σταματήσουμε τώρα, συγκροτώντας μια ενιαία δύναμη όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα .

Το ξεκίνημα αποφασίσαμε να γίνει το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 στις 11.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη,  σε ένα συλλαλητήριο που δεν πρέπει να λείψει κανείς .  Από εδώ και πέρα, η απουσία της καθεμιάς και του καθενός από εμάς σε αυτά τα γενικά προσκλητήρια , θα είναι και προσωπική ευθύνη γιατί είμαστε κομμάτι του κοινωνικού συνόλου , γιατί είμαστε το ίδιο το συνδικαλιστικό κίνημα.

Μετά το συλλαλητήριο του Σαββάτου όλες οι Ομοσπονδίες Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα θα συνεδριάσουν, εκ νέου, στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ και την επόμενη εβδομάδα με αποφάσεις των Διοικητικών τους συμβουλίων θα οριστικοποιήσουν χρονοδιάγραμμα επόμενων κινητοποιήσεων .
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας θα συνεδριάσει την Τρίτη 2/7/2013 στις 11 το πρωί με την παρουσία των προεδρείων όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων μας .
Στο χέρι μας είναι να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, αυτούς τους πολιτικούς αλλά και κάθε άλλον πολιτικό που θα επιχειρήσει να εφαρμόσει τις ίδιες ή και παράλληλες μεθόδους.


ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ .  Η ΑΥΤΟΙ Η ΕΜΕΙΣ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου