Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ο Σόρος, τα ομόλογα της MF Global και το δημοψήφισμα του Παπανδρέου. Ποιους πληρώνεις κύριε Στουρνάρα;

soros greek bonds
Τι γράφαμε μόλις προχθές; Μαντέψτε ποιός άλλος φίλος του Παπανδρέου αγόρασε Ελληνικά ομόλογα στο discount και ετοιμάζεται να εισπράξει…

Εκτός από τους Έλληνες μικροομολογιούχους, υπάρχουν και Αμερικάνοι που έκαναν πλούσιους φίλους πολιτικών, μετά την περιβόητη μπαρουφα του δημοψηφίσματος.

Μία άγνωστη ιστορία που βγαίνει τώρα στην επιφάνεια λόγω της δίκης για την κατάρρευση της MF Global που έδωσε στον Σόρος την ευκαιρία να αγοράσει Ελληνικά ομόλογα στο Discount. Ναι, σαν αυτά τα ομόλογα που ο κύριος Στουρνάρας δεν μαρτυρά εάν πληρώθηκαν.

H υπόθεση της MF Global διερευνάται από τις Αμερικάνικες αρχές, δυο χρόνια μετά την απότομη κατάρρευση της, τον Οκτώβρη του 2011. Για την ακρίβεια στις 31 Οκτωβρίου του 2011.

Όλως τυχαίως, 31 Οκτωβρίου του 2011, ήταν η ημέρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε το περιβόητο δημοψήφισμα, το οποίο ΟΥΔΕΙΣ γνώριζε, ακόμα και οι πιο στενοί υπουργοί του.

Θα μπορούσε να ήταν απλά μία σύμπτωση που δεν θα παρατηρούσε κανείς, εάν οι Αμερικάνικες αρχές δεν διερευνούσαν το σκάνδαλο μετά από τις καταγγελίες των εξοργισμένων επενδυτών για το πως χάθηκαν τα χρήματα τους. Εκεί λοιπόν, αποκαλύφθηκε ότι η MF Global είχε ποντάρει σε Ελληνικά και Ιταλικά ομόλογα το μεγαλύτερο μέρος του κολοσσιαίου ποσού των 6,3 δις δολαρίων. Τα ομόλογα αυτά χρησιμοποιούντο ως εγγυοδοσία δανεισμού, με αποτέλεσμα η ανακοίνωση του δημοψηφίσματος που προκάλεσε χάος στις αγορές κατακρημνίζοντας τα ομόλογα Ελλάδας αλλά και Ιταλίας, να γκρεμίσει την εταιρεία.

Κοινώς, η “προσωπική” έμπνευση του δημοψηφίσματος, σχετίζεται άμεσα με την κατάρρευση της MF Global και δεν είναι απλώς μία ημερολογιακή σύμπτωση.



Και ο …Σόρος; Που κολλάει ο καταδικασμένος απατεώνας, φίλος και συνομιλητής του Γιώργου Παπανδρέου; Μα υπάρχει η βασική αρχή, η αρχή διατήρησης της ύλης. Το χρήμα δεν εξαϋλώνεται, απλά αλλάζει τσέπες.



Έτσι, η κατάρρευση της MF Global έκανε τον Σόρος πλουσιότερο. Πως; Μα φυσικά, από καθαρή τύχη ο άνθρωπος, δεν λέμε ότι γνώριζε κάτι για το PSI ή την υποχρεωτική επαναγορά των ομολόγων, πήγε και σκούπισε σαν έτοιμος από καιρό 2 δις “τοξικά” ομόλογα από την MF Global σε discount! “Οκαζιόν” που λένε και στην πιάτσα.

Η KPMG LLC (βρε κάτι συμπτώσεις, που γράφαμε και παλαιότερα…), ως εκκαθαριστής της MF Global, πούλησε τα ομόλογα σε τιμές – σοκ (που δεν ανακοινώθηκαν), στον Σόρος. Οι επενδυτές της MF Global την πάτησαν ακριβώς όπως οι Έλληνες μικροομολογιούχοι. Τα χρήματα τους ξεπλύθηκαν με κρατικές αποφάσεις σε μία νομιμοφανή διαδικασία και αγοράστηκαν απολύτως νόμιμα σε τιμές – τσίρκο από “επενδυτές” τύπου Σόρος. Που επίσης ΕΤΥΧΕ να γνωρίζουν όπως η Deutsche Bank με το χθεσινό ομόλογο, ότι το ελληνόφωνο κράτος θα αγόραζε αυτά τα ομόλογα σε τιμές πολλαπλάσιες ή ακόμα και στο ακέραιο. Χωρίς μάλιστα οι Στουρνάρες να δίνουν λογαριασμό στην βουλή. Την ίδια την δημοκρατία.
ΣΟΡΟΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Και αναμένουμε την κατάρρευση, όταν πλέον οι δόσεις πάψουν να πληρώνουν τους τοκογλύφους, φίλους πρωθυπουργών και συνεργάτες του ΔΝΤ, αλλά όντως χρειαστούν για “μισθούς και συντάξεις”.
How George Soros ended up with MF Global’s client money 
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου