Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Συντάξεις και ασφαλιστικό,τέλος! Μας σπρώχνουν για ιδιωτική ασφάλιση

Συντάξεις και ασφαλιστικό,τέλος! Μας σπρώχνουν για ιδιωτική ασφάλιση
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και μιλάνε από μόνοι τους: Ανενεργός πληθυσμός: 4,7 εκατομμύρια – Εργαζόμενοι: 3,6 εκατομμύρια.

Το σάπιο οικονομικό μοντέλο της τελευταίας 25ετίας, αλλά και οι μνημονιακές πολιτικές των τελευταίων 3 ετών βούλιαξαν τη χώρα με αποτέλεσμα να θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη.
Οι αριθμοί είναι θλιβεροί και μιλούν από μόνοι τους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της απασχόλησης η «εξίσωση θανάτου» της χώρας - την οποία καλούνται να λύσουν οι ειδήμονες του Υπουργείου Οικονομικών και της τρόικας - είναι η ακόλουθη:
Η χώρα διαθέτει 3,6 εκατομμύρια εργαζομένους, ενώ αντίστοιχα έχει 2,7 εκατ. συνταξιούχους και 4,7 εκατ. μη εργαζομένους (ανέργους και παιδιά).
Αν δεν το έχετε αντιληφθεί, πρακτικά σε αυτή τη χώρα δουλεύουν 3 άνθρωποι, για να ζουν 10 (συμπεριλαμβανομένων και των ιδίων).
Την ίδια ώρα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης συνεχίζει να περικόπτει και να φορολογεί αγρίως όλο τον πληθυσμό χωρίς να προωθεί τη μία και μοναδική λύση της εξίσωσης. Αν δεν αυξηθεί ο αριθμός των απασχολούμενων-εργαζομένων, το κράτος ουδέποτε πρόκειται να συγκεντρώσει χρήματα στα δημόσια ταμεία, ούτε βεβαίως στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου