Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Ξαφνική Δήλωση του Προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν


Ο Πρόεδρος της Ρωσίας δήλωσε  ξαφνικά ότι «Η Ρωσία είναι έτοιμη να ξεκινήσει έναν μεγάλο πόλεμο, προκειμένου να αποφευχθεί η ανατροπή του συριακού καθεστώτος, μέσω της παρέμβασης των εξωτερικών δυνάμεων».

Άμεση  υπήρξε η αντίδραση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα:«Σοκαρίστηκα βαθύτατα από το διάβημα του Πούτιν», δήλωσε.

Είναι γνωστό ότι όλοι οι συμμετέχοντες στη συριακή σύγκρουση, ετοιμάζονται για τη διάσκεψη της «Γενεύης -2». Την  υψηλότερη δραστηριότητα παρουσιάζει η Σαουδική Αραβία. Στον ελεγχόμενο Τύπο της χώρας αυτής δημοσιεύονται μηνύματα κατά της Συρίας ενώ έχει μάλιστα προωθήσει σαουδαραβικά άρματα μάχης κοντά στα σύνορα της Ιορδανίας-Συρίας. Ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών πρίγκιπας Σαούντ αλ Φαϊζάλ είπε ότι αυτό που συμβαίνει στη Συρία πρέπει να σταματήσει, χαρακτηρίζοντας  μάλιστα την διένεξη ως «γενοκτονία».

Στις 24 Ιουνίου στην εφημερίδα Al-Quds Al-Arabi, δημοσιεύθηκε ένα άρθρο του Bassam al-Badarin που αναφέρεται στη δυνατότητα της «επιλογής της Υεμένης» για την επίλυση του ζητήματος της Συρίας.Το σενάριο της Υεμένης προβλέπει ένα αναίμακτο πραξικόπημα. Προς την επίτευξη του σκοπού αυτού οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν διεισδύσει στη στρατιωτική δομή της Συρίας, μέσω πρακτόρων του Λιβάνου.

Ο al Badarin αναλύοντας την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών της Συρίας, Walid al-Muallem, εστιάζεται σε δύο βασικά σημεία,την έλλειψη σχεδίων για τη μεταβίβαση της εξουσίας στη Συρία και το συνολικό κίνδυνο που θα αντιμετωπίσουν ο Λίβανος, η Τουρκία και η Ιορδανία, στην περίπτωση ενός ισλαμικού χαλιφάτου στη Συρία.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου