Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΣΕΒ: Χωρίς αντίκρισμα η νέα Σύμβαση



Ως «αδειανό πουκάμισο» που δεν έχει «ούτε νομική υπόσταση, ούτε ουσιαστικό αντίκρισμα για τους εργαζομένους» χαρακτήρισε ο ΣΕΒ την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ) δικαιολογώντας την άρνησή του να υπογράψει τη νέα ΕΓΣΣΕ, την οποία ωστόσο υπέγραψαν οι υπόλοιποι τέσσερις κοινωνικοί ΓΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.

«Τα θεσμικά υπερκαλύπτονται από το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, το δε επίδομα γάμου ως μοναδικό μισθολογικό αντικείμενο αφορά στενά στα μέλη κάθε οργάνωσης και από πλευράς μας είχε ήδη κατοχυρωθεί», τονίζει ο ΣΕΒ σε ανακοίνωσή του.

«Ο ΣΕΒ δεν είναι διατεθειμένος να βαφτίσει το κρέας, ψάρι. Δεν μπορεί να βάλει την υπογραφή του σε μία παρωδία Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης. Αυτή η δήθεν ΕΓΣΣΕ ισοδυναμεί με ακύρωση του ίδιου του θεσμού. Και σε αυτό, ο ΣΕΒ αρνείται να συμπράξει» αναφέρει και προσθέτει:

«Δεν μας ενδιαφέρει να διασώσουμε τα προσχήματα των επαγγελματιών του συνδικαλισμού στόχος μας είναι να διαφυλάξουμε στην πράξη την αξιοπρέπεια της εργασίας. Προτεραιότητα μας να ανταποκριθούμε στην αγωνία των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που σήμερα είναι χωρίς δουλειά και χωρίς μέλλον».

Όπως υποστηρίζει σε αυτό αποσκοπούσε η πρότασή του για υπογραφή αντί της ΕΓΣΣΕ «ενός Πρωτοκόλλου Συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων που ισχυροποιούσε τα θεσμικά κεκτημένα, θεσμοθετούσε τη στήριξη της οικογένειας και οδηγούσε σε μία νέα πρότυπη ΕΓΣΣΕ, η οποία θα ίσχυε από τον Ιανουάριο του 2014».

«Αυτή η πρόκληση παραμένει για εμάς ανοιχτή», σημειώνει και ισχυρίζεται ότι «αποδεικνύει καθημερινά την ευθύνη του απέναντι στον κόσμο της εργασίας. Το αποδεικνύει με τις αμοιβές και συνθήκες που επικρατούν σε όλες τις σύγχρονες, οργανωμένες επιχειρήσεις-μέλη του Συνδέσμου».


Διαβάστε εδώ τα βασικά σημεία τοποθέτησης του Εκτελεστικού Αντιπρέδρου του ΣΕΒ, Χάρη Κυριαζή 
ΠΗΓΗ:tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου