Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΣΤΟ 5,3% Η ΥΦΕΣΗ ΤΟ Α' ΤΡΙΜΗΝΟ Υφεσιακή έκρηξη διαλύει τις κυβερνητικές πομφόλυγες - 1,3 εκατ. οι ανέργοι!



Προς ύφεση πάνω από 5% ποσοστό που δεν επιτρέπει ούτε για αστείο έξοδο της Ελλάδας στις αγορές εντός του 2014 οδεύει η ελληνική οικονομία, μετά την "απανταχούσα" που ήρθε από την Εurostat και δείχνει ύφεση 5,3% για το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Πρόκειται για μία ακόμα διάψευση του τεχνητού κλίματος ευφορίας που επιχειρούν να περάσουν οι κυβερνώντες ενώ η ανεργία βρίσκεται στο 27% και 450.000 οικογένειες δεν έχουν ούτε έναν εργαζόμενο!

Και ενώ η τρόικα ετοιμάζεται για την επιβολή νέων μέτρων διαψεύδοντας τον ΥΠΟΙΚ Γ.Στουρνάρα, αλλά και τον πρωθυπουργό Α.Σαμαρά που μιλάνε για έξοδο από την κρίση.

Έτσι και επισήμως η Ελλάδα εισήλθε στον έκτο χρόνο ύφεσης και έρχονται τουλάχιστον 2-3 χρόνια ακόμα με σιγουριά, αφού δεν είναι δυνατόν από το 5,3% να πάμε στο +0,1% μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια!

Στο δ' τρίμηνο του 2012 η πτώση του ΑΕΠ ήταν 5,7% , στο γ' τρίμηνο του 2012 6,7% και στο β' τρίμηνο του 2012 6,4%. Δηλαδή, τα χειρότερα είναι μρποστά μας

Το αστείο και τραγικό συνάμα, είναι ότι η κυβέρνηση διέρεε ότι θα έχουμε ύφεση 4,9 ή και 4,7% στο α' τρίμηνο.

Πρακτικά η εικόνα είναι η ίδια με αυτή του τέταρτου τριμήνου, του 2012 δηλαδή 5,7%..

Όλοι τώρα στην κυβέρνηση ελπίσουν στον τουρισμό για μείωση της ύφεσης, αλλά ο τουρισμός αφορά ορισμένους κλάδους της οικονομίας και ορισμένες περιοχές της χώρας...

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου