Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΠΕΚΟ

Πετρελαιοπηγή
Διαβάζοντας την ανακοίνωση της ΠΕΠΕΚΟ για Γενική Συνέλευση στις 19 του μηνός, δηλαδή μετά την ημερομηνία λήξης της μετενέργειας, ένα έχουμε να πούμε:
έστω και τώρα καλό είναι να κινητοποιήσουν τον κόσμο τους, γιατί ως τώρα έχασαν χρόνο για τη διαπραγμάτευσή τους περιμένοντας να αλλάξουν οι διοικητικές θέσεις της εταιρίας, περιφερόμενοι κάποιοι σε κομματικά γραφεία, όπως λένε φήμες....

Φαίνεται ότι κανένας δεν παραδειγματίστηκε από τη διαπραγμάτευση του ΠΣΕΕΠ πριν 3 χρόνια, που οδηγούσε τα πράγματα στις ατομικές συμβάσεις και αποτράπηκαν στο και ένα.. 
Την ίδια ακριβώς διαπραγμάτευση φαίνεται ότι γινόταν και στην ΠΕΠΕΚΟ, γιατί δεν εξηγείται το γεγονός ότι σε 3 μήνες έγιναν μόνο δύο συζητήσεις. 
Βλέπετε ήταν σημαντικότερο να προηγηθούν οι εκδηλώσεις για την κοπή της πίτας από την έναρξη των συζητήσεων για τη συλλογική σύμβαση. 
Πιστεύουμε, έστω και την ύστατη στιγμή οι εργαζόμενοι να καταλάβουν τι παίζεται στη διαπραγμάτευσή τους και να κινητοποιηθούν για να μπορέσουν να περισώσουν ό,τι μπορούν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου