Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Καθυστέρηση έκδοσης συντάξεων στο ΙΚΑ



Η κατάσταση με την καθυστέρηση έκδοσης συντάξεων στο ΙΚΑ που φθάνει και τα δύο χρόνια σε περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης είναι απελπιστική. Καθημερινά χιλιάδες ασφαλισμένοι πολιορκούν τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ για να μάθουν με αγωνία την πορεία του συνταξιοδοτικού τους θέματος. Ο συνωστισμός, η ταλαιπωρία και ο εκνευρισμός των ασφαλισμένων, αλλά και οι επιθέσεις εναντίον υπαλλήλων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Η μεγάλη έλλειψη προσωπικού, η πρόσφατη απόλυση υπαλλήλων (9Κ) και η μαζική αποχώρηση στη σύνταξη έχουν δημιουργήσει μια πρωτοφανή κατάσταση. Ενδεικτικό του αλαλούμ που επικρατεί είναι η επιστολή απόγνωσης που έστειλαν οι υπάλληλοι υποκαταστήματος απονομής συντάξεων Αθηνών (Νικηφόρου) στον Υπουργός Εργασίας επισημαίνοντας ότι «το πρόβλημα της διόγκωσης του αριθμού των εν αναμονή συνταξιοδοτήσεων θα μπορούσε να προσομοιωθεί με κοινωνική ωρολογιακή βόμβα».

Η ομοσπονδία των εργαζομένων στο ΙΚΑ ( ΠΟΣΕ ΙΚΑ) και οι υπάλληλοι του συγκεκριμένου υποκαταστήματος έστειλαν στο υπουργείο προτάσεις για τον περιορισμό της καθυστέρησης.

Συγκεκριμένα προτείνουν:

Την άμεση επαναφορά στο Υποκατάστημα των αποσπασμένων υπαλλήλων, αποσπάσεις οι οποίες δικαιολογημένα κάποιες φορές εγείρουν ερωτηματικά.

Επικουρικά, τη δημιουργία κλιμακίων και από άλλους έμπειρους και εξοικειωμένους με το σύστημα υπαλλήλους.

Την αμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας της 9Κ αλλά και πρόσληψη των επιτυχόντων της 8Κ με στόχο την πλήρωση όλων των κενών προβλεπόμενων θέσεων.

Τον περιορισμό της συναλλαγής των εισηγητών με το κοινό ( μόνο με γραπτή ή τηλεφωνική πρόσκληση του ασφαλισμένου.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου