Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

ΤΑΙΠΕΔ: Προχωράει η δεύτερη φάση για τον ΟΠΑΠ




Τους όρους της δεύτερης και τελικής φάσης του διαγωνισμού για την πώληση του 33% των μετοχών της ΟΠΑΠ Α.Ε. ενέκρινε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, αποκλειστικό κριτήριο αξιολόγησης, σ’ αυτή τη φάση του διαγωνισμού, αποτελεί η υψηλότερη οικονομική προσφορά.
Επίσης το Δ.Σ του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την αξιοποίηση 28 ακινήτων με την μέθοδο της πώλησης και επανεκμίσθωσης (sale & lease back). Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η αξιοποίησή τους, πέρα από το οικονομικό όφελος, θα επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις στην λειτουργικότητά τους, ενώ η μεταστέγαση δημόσιων φορέων στα ακίνητα της Θηβών και της Λεωφόρου Κηφισίας που παρέμεναν αναξιοποίητα για πολύ καιρό θα βελτιώσει την αποδοτικότητα των υπηρεσιών του Δημοσίου.
Το ΔΣ αποφάσισε την έναρξη του διεθνούς πλειοδοτικού διαγωνισμού για την πώληση έξι ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου στο εξωτερικό. Πρόκειται για τέσσερα Προξενεία και Προξενικές κατοικίες στο Λονδίνο, στο Βελιγράδι, στην Τασκένδη και στην Λιουμπλιάνα, το κτίριο της Μόνιμης Αντιπροσωπίας της Ελλάδος στις Βρυξέλλες καθώς και ένα οικόπεδο στην Λευκωσία της Κύπρου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα ακίνητα αυτά παρέμεναν επί μακρό χρονικό διάστημα κενά επιβαρύνοντας το Ελληνικό Δημόσιο με σημαντικές δαπάνες συντήρησης.
Τέλος το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε σήμερα το Μνημόνιο Συνεργασίας με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού για την μεταφορά του ναυτικού παρατηρητηρίου στην Κασσιώπη από την υφιστάμενη θέση του σε νέο σημείο εντός του οικοπέδου του ΤΑΙΠΕΔ. Το ναυτικό παρατηρητήριο βρίσκεται σήμερα στην μέση του οικοπέδου συνολικής έκτασης 500 στρ. και η μεταφορά του στο βόρειο άκρο της έκτασης αποτελούσε απαραίτητη προϋπόθεση για την αξιοποίησή του. 
ΠΗΓΗ:.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου