Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Αναφορά της ECOELEUSIS προς τις Αρχές για το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα: Ασκήστε επιτέλους τον ελεγκτικό σας ρόλο!




Στην Ελευσίνα εξακολουθούν και υπάρχουν πολίτες που αντιστέκονται, που αγωνίζονται χωρίς δεσμεύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής. Χαιρόμαστα για το νέο SITE και τη διαδικτυακή παρέμβαση, γιατί η φυσική ποτέ δεν έλειψε, συναγωνιστών από τον οικολογικό χώρο. Ας επιστεφτούμε το ecoeleusis ΕΔΩ ΦτΦ]
Αναφορά της ECOELEUSIS προς τις Αρχές για το διυλιστήριο των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα: Ασκήστε επιτέλους τον ελεγκτικό σας ρόλο!
Από τις αρχές Μαρτίου  του 2012,  εξαιτίας των  διεργασιών στο διυλιστήριο ΕΛΠΕ ΒΕΕ (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ), λαμβάνουν χώρα εντονότατα συνεχή περιστατικά εκκωφαντικού θορύβου (έως τις 20 Σεπτεμβρίου) καθώς και περιστατικά δυσλειτουργιών με εκπομπές καπνού και εντονότατη δυσοσμία (έως σήμερα).
Τα περιστατικά  γίνονται αισθητά σε όλη την πόλη της Ελευσίνας (μερικά και στην Μαγούλα), στην περιοχή Εργατικών Κατοικιών και στην Μάνδρα. Οι δυσλειτουργίες και τα ρυπαντικά επεισόδια  έχουν προκαλέσει αναστάτωση, ιδιαίτερη ανησυχία και ανασφάλεια στους κατοίκους, οι οποίοι συνεχώς εκτίθενται στο ρυπαντικό φορτίο του διυλιστηρίου. Πολλά περιστατικά λαμβάνουν χώρα κατά τις νυχτερινές ή μεταμεσονύχτιες ώρες.
Καμία Αρχή, κρατική ή μη, αιρετή ή μη (ΥΠΕΚΑ - Δ/νση ΕΑΡΘ, Δ/νση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, Δήμοι Ελευσίνας και Μάνδρας), δεν έχει αναλάβει πρωτοβουλίες, είτε ελέγχου του Διυλιστηρίου, είτε ενημέρωσης και κινητοποίησης του εκτιθέμενου πληθυσμού.
Με πρόσφατη  αναφορά της προς όλες τις Αρχές που ασκούν έλεγχο, η Κίνηση Πολιτών ECOELEUSIS, κοινοποιεί 44 επεισόδια ρύπανσης και δυσλειτουργιών του διυλιστηρίου που έχουν καταγραφεί  τους τελευταίους 9 μήνες, και τις εγκαλεί να ασκήσουν, επιτέλους, την ελεγκτική τους αρμοδιότητα. 
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ ΜΕ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ ΕΛΠΕ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ 
ΠΗΓΗ:naturefriends-gr.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου