Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

55,3% λάθος η ένταξη στο ευρώ




Με χρονοκαθυστέρηση ο Έλληνας αρχίζει να καταλαβαίνει τι συμβαίνει.Το πως μια παλιοπαρέα τον οδήγησε από το σκάνδαλο του χρηματιστηρίου, στην είσοδο στο ευρώ  και τώρα στην έξοδο από το ευρώ με ενδιάμεσο σταθμό το σκάνδαλο Ziemens. Κι  όμως είναι τα ίδια άτομα και είχαν πάντα τον ίδιο στόχο. Το  Χρήμα, Δημόσιο ευρωπαϊκό  ή ιδιωτικό Χρήμα. Κι έκαναν την φιλαργυρία τους εθνική πολιτική καθώς αυτή απουσιάζει.
Είναι τραγικό το πόσα έχει χάσει εδώ και μια δεκαετία η χώρα μας και πόσα την τελευταία τριετία. Η χώρα μας συγκεκριμένα η παλιοπαρέα που την εκπροσωπεί και την κυβερνά δεν διαπραγματεύτηκε πότε όντας πάντα φοβισμένη για να μην χάσει τα λεφτά ή τώρα πια την δόση. Χαρακτηριστικές είναι οι δυο τελευταίες ιστορικές για την Ελλάδα συναντήσεις των εταίρων του Ιουνίου και του Δεκεμβρίου.
Τον Ιούνιο η χώρα ήταν απούσα λόγω προβλημάτων υγείας του Σαμαρά και το Νοέμβριο όταν σφάζονταν ΕΕ και ΔΝΤ ήταν απούσα λόγω πολιτικής επιλογής. απών ήταν και επί Καραμανλή και επί Σημίτη κι ας μην μιλήσουμε για τον Γιωργάκη
Είναι τραγικό για το ιδεολογικό σύμπαν του Έλληνα να μην προβλέπει τα επερχόμενα και να μην σχεδιάζει στοιχειωδώς. Καταλήγει να τρέχει πάντα πίσω από μικρούς στόχους της εκάστοτε κυβερνητικής ομάδας. Να φτάνει στο τσακ για την σκαπουλάρει ή στο αμήν για να βρίσκει μια λύση στο Γόνατο.
Το πιο τραγικό είναι ότι οδηγείται στην έξοδο με τους χειρότερους δυνατούς όρους όπως έχει προβλεφτεί ή ίσως σχεδιαστεί από αυτούς που μπορούν να προβλέπουν.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου