Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Στη Ρωσία οι μισές διαρροές πετρελαίου παγκοσμίως




Οι μισές διαρροές πετρελαίου παγκοσμίως λαμβάνουν χώρα στη Ρωσία, σύμφωνα με την Greenpeace, με βασική αιτία τις «απαρχαιωμένες υποδομές» της χώρας.
Σύμφωνα με την Greenpeace, στη Ρωσία πραγματοποιούνται πάνω από 20,000 διαρροές πετρελαίου ή διαφορετικά οι μισές σε παγκόσμιο επίπεδο.
Συγκριτικά με τη διαρροή που έγινε από την ΒΡ στον Κόλπο του Μεξικού το 2010 συνολικά 4.9εκ βαρέλια πετρελαίου, η ρωσική βιομηχανία έχει διαρροές πάνω από 30 εκ βαρελιών κάθε χρόνο.
Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Greenpeace στη Ρωσία, Ivan Blokov, οι υπερβολικές διαρροές πετρελαίου στη χώρα σχετίζονται με τις «απαρχαιωμένες υποδομές».
Ο μέσος όρος ηλικίας των ρωσικών αγωγών πετρελαίου είναι 31 με 34 χρόνια, συνέχισε.
Ο ρώσος τόνισε κατά τη διάρκεια συνάντησης στο υπουργείο φυσικών πόρων και οικολογίας, ότι το 1994 οι διαρροές στη Ρωσία ήταν 26,000 το 1994 και σημειώθηκε πρόοδος τη δεκαετία του 2000. Ωστόσο η κατάσταση επιδεινώθηκε εν συνεχεία λόγω της γήρανσης των αγωγών.
Ποινικοποίηση ή οικονομικές κυρώσεις;
Ο αξιωματούχος της Greenpeace στην ίδια συνάντηση τόνισε ότι η ρωσική κυβέρνηση πρέπει να «ποινικοποιήσει τις συγκαλύψεις για διαρροές πετρελαίου», με τον ρώσο υπουργό φυσικών πόρων και οικολογίας να έχει διαφορετική άποψη.
Ο ρώσος υποστήριξε ότι προτιμά τις χρηματικές κυρώσεις καθώς και την εισαγωγή ενός συστήματος που θα επιβάλει πρόστιμα σε εταιρείες που από λάθος τους προκαλούνται πετρελαιοκηλίδες.
(Euractiv.gr)
 ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου