Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Κρίση στην Ν. Κινεζική Θάλασσα: Μεγάλης κλίμακας ασκήσεις από Ιαπωνία και Κίνα (vid)Επιδεινώνεται και άλλο το κλίμα έντασης ανάμεσα στην Ιαπωνία και την Κίνα με αφορμή τη διένεξη για τις νησίδες του συμπλέγματος Senkaku.
Οι δύο χώρες προχώρησαν σε μαζικά στρατιωτικά γυμνάσια με την Ιαπωνία να πραγματοποιεί επίδειξη δύναμης των ναυτικών της δυνάμεων και με αντικειμενικό σκοπό την προστασία νησιών από εχθρική επέμβαση ενώ η Κίνα πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις με ακριβώς αντίθετο σενάριο αυτό της κατάληψης νησιών!
Η Ιαπωνία πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα μεγάλες ναυτικές ασκήσεις στον Κόλπο Σαγκάμι με την συμμετοχή 36 πλοίων, 45 αεροσκαφών και 8.000 ανδρών, ενώ προετοιμάζει και νέα ναυτικά γυμνάσια σε συνεργασία με τις ΗΠΑ.
Οι ασκήσεις πρόκειται να ξεκινήσουν στις αρχές Νοεμβρίου και θα πραγματοποιηθούν σε ακατοίκητη νησίδα πλησίον της νήσου Okinawa. Αντικείμενο της άσκησης θα είναι η ανακατάληψη νησιού έπειτα από ναυτική εισβολή και αποβίβαση δυνάμεων αλεξιπτωτιστών και πεζοναυτών  με τη χρήση ταχύπλοων μέσων και ελικοπτέρων. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου