Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ε.Ε: Μετά τις αμερικανικές εκλογές Eurogroup & έκτακτη σύνοδος κορυφής για την Ελλάδα



Έκτακτη σύνοδο κορυφής για τις 22 Νοεμβρίου αποφάσισε η ΕΕ σύνοδος η οποία θα ασχοληθεί κυριότερα με την Ελλάδα, δεν αποκλείεται όμως να συζητηθεί και η κατάσταση και στους δύο άλλους «ασθενείς» του Νότου την Ισπανία και την Πορτογαλία. Παράλληλα τη διάσκεψη κορυφής θα προετοιμάσει έκτακτο eurogroup στις 12 Νοεμβρίου.
Η ημερομηνία πραγματοποίησης τόσο του eurogroup όσο και της συνόδου κορυφής μόνο τυχαία δεν είναι καθώς τότε θα έχουν διεξαχθεί οι αμερικανικές, εκλογές οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 6 Νοεμβρίου και το αποτέλεσμά τους αναμένεται να κρίνει πολλά αναφορικά με την πολιτική που θα ακολουθήσει η ΕΕ στο πρόβλημα χρέους που αντιμετωπίζει.
Παράλληλα οι πληροφορίες πληθαίνουν ότι τελικά η Ισπανία θα αναγκαστεί να ζητήσει πακέτο διάσωσης το Νοέμβριο και το παραπάνω έρχεται να προστεθεί στις εκτιμήσεις οικονομικών αξιωματούχων στις Βρυξέλες  ότι δηλαδή "πρέπει να έχουμε τελειώσει οριστικά με το πρόβλημα της Ελλάδας πριν ασχοληθούμε με αυτό της Ισπανίας".
Της συνεδρίασης αναμένεται να κυριαρχήσουν θέματα όπως η έγκριση της δόσης των 31 δισ. €, η επιμήκυνση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής για τουλάχιστον δύο έτη αλλά και η έναρξη ουσιαστικής συζήτησης για το νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, που θα περιλαμβάνει τον επίσημο τομέα  αυτή τη φορά OSI (Official Sector Involvement) δηλαδή την ΕΚΤ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου