Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Γερμανία: Χημικό ατύχημα σε εργοστάσιο της Kraft FoodsΧημικό ατύχημα σημειώθηκε σε εργοστάσιο της εταιρείας Kraft Foods στη βόρεια Γερμανία όταν σε δεξαμενή που περιείχε υδροξείδιο του νατρίου (καυστική σόδα) αποτέθηκε νιτρικό οξύ, με αποτέλεσμα ξαφνική αύξηση της θερμοκρασίας.
Περίπου 1.800 πολίτες χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους το βράδυ της Δευτέρας μετά το ατύχημα στο εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται στην Μπαντ Φαλινγκμπόστελ, στην Κάτω Σαξονία.
«Η δεξαμενή μπορεί να κινδυνεύει να εκραγεί», είπε ο Στέφαν Μάγερ, εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, προσθέτοντας ότι η άδεια των αρχών στους κατοίκους να επιστρέψουν θα δοθεί όταν τα δύο χημικά συστατικά διαχωριστούν. «Αυτό θα πάρει ώρες», πρόσθεσε.
Ένα δηλητηριώδες νέφος που σχηματίστηκε πάνω από το εργοστάσιο διαλύθηκε στην διάρκεια της νύχτας, αλλά ο εκπρόσωπος προειδοποίησε ότι υπάρχει κίνδυνος να σχηματιστεί νέο νέφος.
Η κατάσταση «κλιμακώνεται εκ νέου», είπε μια εκπρόσωπος του εργοστασίου. Η εκπρόσωπος της Κραφτ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο N24, διαβεβαίωσε πάντως ότι «ως τώρα, δεν υπάρχει ουδείς τραυματίας» από το βιομηχανικό αυτό ατύχημα, ενώ χαρακτήρισε την απομάκρυνση των κατοίκων μια απόφαση των αρχών για «προληπτικούς λόγους».
Κάτοικοι της περιοχής σε ακτίνα 500 μέτρων γύρω από το εργοστάσιο έχουν απομακρυνθεί, ενώ η περιοχή άμεσου κινδύνου ορίστηκε σε μια ακτίνα 50 μέτρων γύρω από το εργοστάσιο. Σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί έκλεισαν, όπως και ένα τμήμα αυτοκινητοδρόμου.
Περίπου 700 άνδρες της πυροσβεστικής και άλλων υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης βρίσκονται επί τόπου στην μικρή πόλη, κοντά στο Ανόβερο.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου