Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

HELLASTAT: ΕΛΠΕ, ΔΕΗ και ΛΑΓΗΕ στο top-5 των ελληνικών εταιριών



Την πρώτη θέση στη λίστα της Hellastat με τις 200 μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα με βάση τον κύκλο εργασιών τους για τη διαχειριστική χρήση 2011 καταλαμβάνουν τα Ελληνικά Πετρέλαια, διατηρώντας τη θέση τους σε σχέση με το 2010 και 2009, καταγράφοντας παράλληλα αύξηση στον κύκλο εργασιών τους. Ακολουθεί η Motor Oil, η οποία βελτίωσε τη θέση της (4η το 2010), παρουσιάζοντας εντυπωσιακή αύξηση τόσο στον κύκλο εργασιών όσο και στα κέρδη προ φόρων.
Στις θέσεις 3, 4 και 5 βρίσκονται η ΔΕΗ, ο ΛΑΓΗΕ και η Εθνική Τράπεζα αντίστοιχα, σημειώνοντας ωστόσο σημαντικές απώλειες στα κέρδη προ φόρων.
Στην πρώτη πεντάδα δεν βρίσκεται πλέον ο ΟΠΑΠ που υποχωρεί από την 3η στην 16η θέση, όμως καταφέρνει και διατηρεί την πρωτιά στις εταιρείες με τα περισσότερα κέρδη, αν και μειώθηκαν κατά 21% σε σχέση με το 2010.
Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι από τις 5 μεγαλύτερες εταιρείες, οι 3 παρουσιάζουν ζημιές με την Εθνική να παρουσιάζει τις μεγαλύτερες απώλειες.
Δύο πετρελαϊκές εταιρείες, η EKO και η Coral βρίσκονται στις επόμενες θέσεις του πίνακα με 2,163 και 1,975 δισ. ευρώ κύκλο εργασιών αντίστοιχα, ενώ τη δεκάδα με τους υψηλότερους τζίρους κλείνουν οι ΟΤΕ, Carrefour Μαρινόπουλος και ΔΕΠΑ. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου