Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Κον-Μπεντίτ: "Απάνθρωπος ρυθμός" μεταρρυθμίσεων-κίνδυνος δικτατορίας στην Ελλάδα



Καταδίκασε «τον απάνθρωπο ρυθμό» των μεταρρυθμίσεων που ζητούνται από την Ελλάδα, προειδοποιώντας μάλιστα για τον κίνδυνο μιας δικτατορίας ο συμπρόεδρος της ομάδας των Οικολόγων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ.
Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της Ομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωκοινοβούλιο Γκι Φερχόφστατ, που συνέγραψε από κοινού με τον Κον-Μπεντίτ μανιφέστο για μια ενωμένη Ευρώπη, υπογράμμισε σχετικά με την Ισπανία ότι δεν έχει καμία πιθανότητα να εξέλθει από την κρίση αν η ΕΕ επιμείνει να μην προχωρήσει στη δημιουργία ενός ταμείου αποπληρωμής του χρέους ή μιας ενιαίας αγοράς ομολόγων.
«Αν η Ευρώπη δεν δημιουργήσει ένα κοινωνικό ταμείο αποπληρωμής όσον αφορά την κρίση στην Ελλάδα» αυτό «θα κάνει την Ελλάδα να γονατίσει», σημείωσε ο Κον-Μπεντίτ. Στην περίπτωση αυτή, προειδοποίησε, μια επιστροφή σε μια στρατιωτική δικτατορία παρόμοια με τη δικτατορία των συνταγματαρχών δεν αποκλείεται.
«Η πολιτική την οποία ακολουθεί σήμερα η τρόικα και η οποία δεν ελέγχεται από κανέναν, είναι μια πολιτική που θέτει σε κίνδυνο την δημοκρατική ουσία της ελληνικής κοινωνίας», σημείωσε ο Κον-Μπεντίτ.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Φερχόφστατ που είπε κατά την παρουσίαση στις Βρυξέλλες του βιβλίου-μανιφέστου του για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, το οποίο συνυπογράφει με τον Κον-Μπεντίτ ότι «με την σημερινή πολιτική που ακολουθεί η ΕΕ, η Ισπανία —αλλά και η Ιταλία— δεν θα μπορέσει ποτέ να εξέλθει από την κρίση. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου